• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju

Izvor Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem.

On je premijeru uručio poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza.

Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020. i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

Ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata. Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

Komentari 81

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tomica

Pored UAE Srbija dobija priliku da se ekonomski poveze i sa drugim zemljama na Bliskom Istoku.

GroFF

Velika cast za Srbiju i nase iskreno prijateljstvo prema UAE !

Ivan

Evo dokaza koliko je Vucic cenjen u UAE i da smo iskreni partneri, verujem da ce se premijer dobro spremiti i na najbolji nacin predstaviti potencijale nase zemlje!

special image