• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremite pare, cigarete ponovo skuplje

Izvor mondo.rs

Od početka sledećeg meseca sledi redovno povećanje akcize što sa sobom nosi i poskupljenje cigareta. Nova cena može biti veća i do 10 dinara po paklici.

U Srbiji se na duvanske proizvode plaća specifična i progresivna akciza. Specifična je 56 dinara po paklici i s novim uvećanjem biće 58,5 dinara, dok je progresivna je 33 odsto na maloprodajnu cenu i ona se neće menjati do kraja 2016, piše Telegraf.

Pored rasta akcize, koja se planirano menja u januaru i julu od 2013. do 2016, postoje indicije da će neke duvandžije uvećati i proizvođačke cene, pa će pakla koštati i 10 dinara više.

Internet tabloid nezvanično saznaje da takvo poskupljenje plaraju Britiš amerikan tobako (BAT) i hrvatski TDR. Oni nisu želeli zvanično da komentarišu da li će pored akciznog doći i do proizvođačkog uvećanja cena.

Crne vesti za pušače tu ne prestaju, jer će akciza nakon 2017. da bude još veća zbog približavanja EU. Prema propisima evropske zajednice, visina minimalne akcize je 90 evra na 1.000 cigareta, dok je sada u Srbiji 50 evra

Komentari 52

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Od Turaka gorih nije bilo

Prošle godine su digli akcize na cigare,tri puta po 10 dinara,u aprilu,julu i novembra a da niko nije ni javio. Dizanje poreza,poreza na imovinu,akciza,dažbina,PDVa,taksi cena je sistem vladavine ovih naprednih koji su zajahali već 4,5 godina... Sram te bilo narode !

Nikola

Evo ovako,ja sam pusac.Ovo poskupljenje kao i svako pre toga me nece naterati da batalim,zato sto dnevno konzumiram 5 cigara,uz dve kafe koje popijem u toku dana.Ono sto mi nije jasno je,kako mozete traziti evropske cene artikla na srpske plate,koje su jadne?Sto se tice pasivnog pusenja,vece trovanje za vasu decu jesu fabrike koje ne koriste filtere i automobili koji su stari preko 20 godina i ostavljaju dimne zavese za sobom.Stvar je kulture u tudjoj kuci,pitati da li mogu da zapalim,ako se u kuci ne pusi izadjem na terasu,a sto se tice kafana,samo ozbiljna zakonska regulativa moze podeliti objekat zidom na nepusacki i pusacki deo,tako da mi pusaci ne ugrozavamo nepusace.Sto se tice alkohola,on steti samo konzumentima,ali posredno alkohol je ubio mnogo ljudi,rasturio mnoge porodice kroz porodicno nasilje,saobracajne nesrece. Umerenost u svemu je sustina,ali i sloboda da radimo sa svojim zivotom ono sto zelimo,pri tom,slazem se,da drugima ne smetamo...

predrag

Da, njima je plata 1000 eura, a u srbiji 200 eura....

special image