• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka zadovoljna kuda i kako Srbija ide

Izvor Beta

Direktorka za strateška i operativna pitanja Svetske banke, Merijem Šerman, pohvalila je reforme srpske vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije.

Mandatar za sastavljanje vlade Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas u Beogradu sa direktorkom za strateška i operativna pitanja Svetske banke Merijem Šerman koja je pohvalila reforme srpske vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide.

Zahvalnost na podršci

Susretu je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Golsdstin, njoj i Šermanovoj zahvaliio na ogromnoj podršci koju je Svetska banka do sada pružila u procesu sprovođenja reformi u Srbiji i istakao da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske procese, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću.

Posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima.

Premijer Vučić i direktorka Šerman razgovarili su i o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu.

Diretkorka Šerman najavila je dolazak predsednika Svetske banke dr Džima Kima u Beograd u drugoj polovini septembra. Prioritetna tema, koja će biti razmatrana tokom ove posete, biće jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, pre svega unapređenje programa ranog obrazovanja dece, koji će biti realizovan u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića.

Komentari 80

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

80

Botovi jadni, kako vas nije sramota, narod je propao i izbezumljen, nema hleba da jede.

Sreta

Ispravnom politikom koju vodi premijer Vucic i nasa vlada svi su zadovoljni jedino propala opozicija nije ali svejedno oni nisu bitni narod ih je kaznio na izborima

mima

Mnogo rada ,truda ali i rezultati su tu lepo je što su nas pohvalili i tako treba da nastavimo .

special image