• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS se odriče dva audija, a kupuje...

Izvor Beta

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je Nadzorni odbor tog Javnog preduzeća odobrio prodaju dva luksuzna službena vozila tipa "audi A6", a novac od prodaje tih automobila biće iskorišćen za kupovinu terenskih vozila za radnike.

Kako se navodi, ta dva nova "audija" nisu bila u skladu sa preporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.

"EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva 'audija' iskoristićemo za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda u Srbiji imali električnu energiju", kazao je vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić.

U saopštenju EPS-a se dodaje da je Grčić kazao da nije pošteno da neko vozi skupocene audije dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao.

Prema njegovim rečima, uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put.

Grčić je naveo i da je sada na redu standardizacija i unifikacija službenih putničkih automobila na nivou celog EPS-a, kao i da je već uvedeno i ograničenje u kubikaži automobila.

U saopštenju se podseća da je EPS već započeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice je objavljena prodaja prvih 99 automobila, a sredstva od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila.

Naglašava se i da je u narednih godinu dana planirano da EPS proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara.

Tagovi

eps

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

EPS godisnje proda struju za preko 100 milijarde dinara, i o tome niko nista ne pise. Nemoguce da nema pare da kupi terenska vozila, nego mora da proda Audije.

Gagi

EPS se odrice dva Audija a kupuje cetiri Mercedesa.

tоle

Платили по 100.000е у сад ћњ код неког од њихових у приватну гаражу за по 25к.. А раднџума дачије без климе..

special image