• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS deli dividende, Dana Drašković ostala u UO

Izvor MONDO/Tanjug

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije donela je danas odluku da četvrtu godinu za redom isplati dividende svim deoničarima, i izabrala je novi Upravni odbor.

Po osnovu dividendi NIS će isplatiti 25 odsto dobiti iz 2015, odnosno 4,02 milijardi dinara u ukupnom bruto iznosu.

Kako je navedeno iz ove rusko-srpske kompanije, akcionarima će na ime dividendi biti isplaćeno 24,69 dinara po akciji bruto.

Srbiju predstavljaju...

Na predlog Republike Srbije, za članove Odbora direktora su imenovani i Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković. Danica Drašković i Goran Knežević su tu bili i u prošlom dvogodišnjem mandatu (Drašković birana i 2009.), dok je Martinović na mestu koje po funkciji ide ministru energetike (umesto
Aleksandra Antića). Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Šekšnja.

Pravo na dividendu za 2015. godinu imaju svi akcionari kompanije koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan 18. juna 2016. godine.

Skupština akcionara, koja je danas zasedala, ovlastila je Odbor direktora NIS-a da odredi dan i postupak isplate dividende.

Na današnjoj sednici usvojeni su i finansijski izveštaji za 2015. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaji za prošlu godinu, kao i izveštaji o reviziji prethodna dva izveštaja.

Usvojen je i Godišnji izveštaj NIS-a za 2015. godinu, kao i izveštaj o izvršenoj reviziji Godišnjeg izveštaja.

Na predlog većinskog akcionara, JAD Gasprom njeft, na sednici su danas izabrani i članovi Odbora direktora NIS-a.

Odbor će raditi u sastavu: zamenik predsednika IO Gasprom njeft i prvi zamenik generalnog direktora Gasprom njefta Vadim Jakovljev, član IO Gasprom njeft i zamenik generalnog direktora za upravljanje inostranim aktivama Gasprom njefta, generalni direktor NIS Novi Sad Kiril Kravčenko, savetnik generalnog direktora Gasprom njeft Aleksandar Bobkov, član IO Gasprom njeft i zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije Gasprom njefta Aleksej Jankević, direktor Direkcije za regionalnu prodaju Gasprom njeft Aleksandar Krilov, zamenik predsednika IO Gasprom njeft i zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet - Anatolij Cerner.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara Društva je imenovan Nenad Mijailović, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje Gasprom njefta.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

D

Pitajte Vucica zbog cega Danica mora u Nis,dajte joj nek radi u starackom domu

Petar

Nije jedina Danica koja ne zasluzuje bilo koju funkciju ali ko pita upravni odbor . Po zakonu mora biti . Samo glasaju pozitivno i moze . Sve starije od 70 god oterao sa bilo koje funkcije .

Tursija

Eto vam ga sns,Srbi st..o nepismena.Zena koja je divljala po Beograd,u invalidskoj je penziji zasela u NIS.Mi i nismo zabolje

special image