• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović u Parizu: Počeli smo da prestižemo susede

Izvor Tanjug

Infrastruktura, inovacije i trgovina ključne su tačke na koje se Vlada Srbije danas koncentriše, kako bi u tim oblastima bili uspešni sutra", rekao je ministar finansija Dušan Vujović na trećem Samitu lidera Z. Balkana i EU u Parizu

Vujović je na marginama skupaistakao da vodeće zemlje Evrope podržavaju integraciju balkanskih zemalja, i podsetio da je i komesar za proširenje Johanes Han danas rekao da očekuje integraciju celog Balkana.

Put efikasnosti

Vujović je u izjavi Tanjugu rekao da je na panelu ministara ekonomije i finansija bilo reči o mogućnostima za investicije i poboljšanju poslovne klime u regionu, ekonomskim problemima u državama Zapadnog Balkana i kako da se zajedničkim naporima dođe do najefikasnijeg rešenja.

"To je važan korak, kako zemlje našeg regiona ne bi doživele stres zbog izloženosti evropskoj konkurenciji", objasnio je srpski ministar ističući da je ovaj samit dobra i konstruktivna inicijativa.

Govoreći o rastu koji su ostvarile zemlje regiona, ali i Srbija, Vujović je rekao da je Srbiju izuzetno značajno što je u datim okolnostima uspela da iz negativne stope rasta BDP-a pređe u pozitivnu stopu.

"Sad već hvatamo korak sa regionom, a čak i prevazilazimo susede a to je veoma važno.Veoma je dobro što smo to uspeli u sred fiskalne konsolidacije, koja je inače recesiona", konstatovao je Vujović.

Ministar je istakao da je njegova poruka da vlada ne sme time da se zadovolji i da stane s reformama, jer imamo još izvora rasta.

"Imamo izvore rasta i u neiskorišćenim kapacitetima u preduzećima, u braunfild investicijama i nezaposlenosti. Budućnost je da investiramo u znanje i nove grinfild investicije i da se povezujemo u regionu, da povećavamo sposobnost konkurentnog i zajedničkog nastupanja na svetskim tržištima i evropskim. To je uslov budućeg održivog rasta", zaključio je on.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ITGuru

Minimax je svojeveremeno, mladji narastaj se i neseca ni ko je on, imao divan dzingl za pocetak svoje emisije koja se zvala TUP-TUP a glasi ovako (samo deo): "vecega l***ka nema, nema nema e-hejj!" Mislim da taj segmen tako dobro oslikava gore pomenutog da to nije normalno!!

milica

Ko zivi u Srbiji ni pakao mu nije tezak

nebojsa

Niko od naših političara se ne pita a zašto nas svake godine u Srbiji po 30.000 stanovnika manje.

special image