• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka demantuje da je "EPS zlo za Srbiju"

Izvor Tanjug

Tekst u medijima u kojem je pod navodnicima data izjava šefa Svetske banke u Srbiji Tonija Verheijena, a u kojoj on navodno kaže da su "čelnici EPS-a zlo za Srbiju", proizvoljna je i netačna, poručili su danas iz Kancelarije ove banke.

Kancelarija Svetske banke u Beogradu je, naime, saopštenjem reagovala na "interpretaciju bloga" koji je Verheijen u ponedeljak, 4. jula, objavio na B92, ističući da su se poneli neprofesionalno mediji koji su stavili takav naslov .

Vučić: Više berujem SB nego EPS

Mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom kritika iz Svetske banke na račun EPS-a u pogledu reformi da toj banci veruje više nego EPS-u. "Ne mislim da je Svetska banka govorila da EPS loše posluje ili da ništa nije urađeno, ali ono što moramo da uradimo u nekoliko oblasti to je da kažemo kako hoćemo da EPS izgleda za pet ili 10 godina...", rekao je Vučić.

Verheijen je u tom blogu kritikovao Elektroprivredu Srbije i zapitao - ako EPS neće reforme, da li su građani voljni da tu odluku plate.

On je u svom blogu na B92, između ostalog, naveo da EPS ima najveće plate u zemlji, a jedva osrednju uslugu, da ne može da zaustavi krađu struje koja je, prema njihovoj računici, ravna 0,2 odsto vrednosti BDP-a a da ne koriste ni jeftina sredstva bilateralnih donatora da ulažu u obnovljive izvore energije.

Iz EPS-a su odgovorili da posluju u skladu sa zacrtanim programom reorganizacije, koji je trasirala Vlada Srbije i ni u jednom trenutku ne odustaju niti zaustavljaju reforme.

Tome u prilog, kako ističu, govori podatak da je to javno preduzeće u prvom kvartalu poslovalo sa više od 13 milijardi dinara dobitka, što je više od onoga što je naznačeno u planu koji je usvojila Vlada.

"EPS od 2000. godine ne uzima ni dinar iz budžeta, već upravo puni budžet sa više od 67 milijardi dinara godišnje", piše u saopštenju EPS-a, kojim to preduzeće reaguje na navode Svetske banke.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

80

Zlo su i jedni i drugi a mi smo između čekića i nakovnja

Pablo

Da su lopovi - tacno je. Primaju neprimereno velike plate za onoliko koliko rade (cast izuzecima), usluga nikakva, kad ti svojim nemarom upropaste nesto, opet si ostavljen na milost i nemilost njima da presude da li ces dobiti odstetu ili ne, umesto da sistem (koji u ovoj zemlji radi samo na stetu gradjana) stane iza tebe i zastiti te kao pojedinca od bahatosti i nemara. Cak i kad "presde" da su oni krivi, obestecenje sleduje u umanjenju racuna za struju, a ti kad dodje majstor da popravi uredjaj koji se pokvario zbog njihovog nemara i besposobnosti, plati popravku tim "umanjenjem" S druge strane, tzv. Svetska banka je zlo od kojeg nema veceg. Posebno za jadne i bedne drzave kao sto je nasa. Ako neces da uzmes kredit od njih, organuzuju ti neku "revoluciju" dovedu "demokratiju" i daju ti kredite da te "pomognu" a njihove kredite ne znam da li je i jedna zemlja uspela da vrati i isplati. Zlo, na koju god stranu da pogledas...

Jeca

SNS, preduzece, svaki dan novi radnik u administraciji, a nema zaposljavanja u javnom sektoru, a tek direktori, smennjuju se na nedeljnom nivou, naravno, samo clanovi.

special image