• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilegalci zbrisali inspekciji rada, radiće policija

Izvor Tanjug

U novim kontrolama Inspekcije rada na gradilištima širom Srbije otkriveno je da svaki sedmi radnik nije prijavljen. Zbog bežanja pred inspkecijom, ubuduće asistencija policije.

Inspekcija je utvrdila da je od 1.536 zatecenih radnika 221, ili oko 14 odsto, radilo "na crno", saopšteno je danas iz Ministarstva za rad i zapošljavanje.

Ministarstvo najavljuje da ce buduce kontrole obavljati uz obaveznu asistenciju policije.

Kontrolom, koja je obavljena 21. jula, bilo je obuhvaceno 283 poslodavca, a na pojedinim gradilištima, prvenstveno u Beogradu i Požarevcu, prema proceni inspektora, više od 100 radnika je pobeglo sa gradilišta u trenutku dolaska inspekcije, zbog cega ce se u buduce ovakvi i slicni nadzori obavljati uz obaveznu asistenciju policije.

Zbog utvrdenih prekršaja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su podneli 56 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali 16 prekršajnih naloga zbog prekršaja propisanog Zakonom o radu, koji se odnosi na nedržanje ugovora na mestu rada.

Inspekcija rada je, zbog utvrdenih nepravilnosti, donela i 62 rešenja u oblasti radnih odnosa, 113 rešenja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i 16 rešenja o zabrani rada na mestu rada zbog neposredne ugroženosti bezbednosti i zdravlja zaposlenih.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

cekalica

Svasta,pa ko treba da ti obezbedi prijavu,ljudi beze jel ako kazu nesto za gazdu pedala a treba famulije hraniti i na njih policija,a za koje pare dirince po suncu i hladnoci..

Sima

Vuline počni da radiš ne zamajavaj narod.

Ja

Pre par godina sam ostao tako Bez posla na crno Bez para na ulici gladan i žedan,Gde su onda bili da me zaposle ?

special image