• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija nikada više neće biti na ivici"

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa novim šefom Kancelarije MMF u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje ovu dužnost, da Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva.

"Zahvaljujuci preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više nece biti na ivici bankrotstva, vec na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih gradana Srbije", rekao je Vucic, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vucic je, poželevši dobrodošlicu Sosi, istakao da ce sprovodenje programa MMF biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduce Vlade i dodao da ocekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima MMF.

Premijer je zahvalio Daehangu na licnoj posvecenosti i pomoci koju je pružio Srbiji u sprovodenju programa MMF i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije.

Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam na dva odsto BDP.

On je posebno naglasio da je impresioniran liderstvom premijera Vucica i njegovom hrabrošcu da uvek kaže istinu gradanima Srbije, ma koliko ona bila bolna.

Daehang je dodao da je Srbija naucila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i licne discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sosa je, u svojstvu novog šefa Kancelarije Medunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji, zahvalio premijeru Vucicu na prijemu i posvecenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Republike Srbije.

On se saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i politickom reformskom putu.

Komentari 110

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

istina je

da vise necemo biti na ivici- toliko smo duboko propali, da je nemoguce dopentrati se do ivice! cek, evo kineza- pa mi smo uspeli- uspesno smo stígli do Kine!

Dexa

Da mi je samo da se docepam jednog bota.

za Dexa

@Dexa volela bih da Ti se posreci!

special image