• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EXIT srpskoj privredi doneo 14 miliona evra!

Izvor mondo.rs

Rezultati istraživanja koje je sproveo TIM centar iz Novog Sada, potvrdili su da je ovogodišnje izdanje EXIT festivala domaćoj privredi donelo 13,94 miliona evra, saopštili su danas organizatori festivala.


Ove godine, EXIT je zabeležio i dva nova rekorda, za najposecenije festivalsko izdanje sa 195.000 posetilaca, koji su tokom cetiri dana prošli kroz kapije na Petrovardinskoj tvrdavi, te za najposeceniju noc i 55.000 posetilaca u nedelju 10. jula.

 Zabeležen je i rast posetilaca izvan Srbije od oko 30 odsto, koji su se ove godine u zbiru gotovo izjednacili sa domacim posetiocima.

Medu njima su prednjacili gosti iz zemalja Zapadne Evrope koji cine 25,7 odsto od ukupnog broja posetilaca, gde su tradicionalno najbrojniji bili posetioci iz Velike Britanije (4,6%) i Holandije (4,3%), a zanimljivo je da su ih ove godine gotovo dostigli posetioci iz Nemacke (4,2%), ali i Austrije (3,5%), Belgije (2,4%) i Švajcarske (1,8%), dok se u ostalih 5% nalaze Francuzi, Španci, Italijani i drugi.

2017. bice LETO LJUBAVI

Skoro godinu dana pre narednog EXIT festivala, koji ce se održati od 6. do 9. jula 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrdavi, za ulaznice se prijavilo cak 20.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta. Registracija je završena i ovih 20.000 fanova imace prvi priliku da nabave neke od veoma ogranicenog broja najpovoljnijih ulaznica. Nakon ovogodišnjeg, najposecenijeg izdanja u 16 godina postojanja, EXIT festival 2017. slavice 50 godina od cuvenog "Leta ljubavi" (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet. Znak mira, šarena odeca i cvece u kosi prve su asocijacije na "leto ljubavi" i pokret u cije najvece tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.


Tradicionalno visok broj posetilaca došao je iz zemalja nekadašnje Jugoslavije sa 20,5%, a veliki porast beleže zemlje Istocne i Jugoistocne Evrope sa 13,5%, gde prednjace Turska, Madarska, Grcka, Rumunija i Bugarska, ali i zemlje poput Rusije, Ukrajine, Poljske, Ceške i Slovacke. Sa drugih kontinenata stiže 4,3% posetilaca, a prednjace SAD (1,1%) i Australija (0,9%), dok su u ostalih 2,3% zabeleženi i gosti iz Brazila, Kube, Južne Koreje, Japana, Tajlanda i drugih udaljenih destinacija. Istraživanje je radeno na reprezentativnom uzorku od 1114 posetilaca, a anketirani su iskljucivo posetioci koji su ulaznicu kupili, dok su ucesnici, radnici, predstavnici medija i drugih institucija izuzeti.

Istraživanje je pokazalo da gosti iz Zapadne Evrope u proseku u Srbiji potroše 721 evra, a slede ih gosti izvan Evrope sa 645 evra. Prirodno najmanje troškove ima domaca publika sa prosecno potrošenih 198 evra, medu kojima posetioci iz Novog Sada imaju ocekivano najniže troškove od 79 evra u koje je uracunata i kupljena ulaznica, lokalni prevoz, hrana i pice.

Istraživanje zakljucuje da prosecan posetilac EXIT festivala u Srbiji potroši 468 evra. Prosecna starost publike EXIT festivala je 25,6 godina, dok visokoobrazovani i studenti cine 81% posetilaca.

Najveci broj posetilaca kojima je ovogodišnji EXIT bio i prvi u životu dolazi iz zemalja van Evrope (85,2%), a festivalsku "premijeru" imalo je cak 67,2% novih posetilaca iz Zapadne Evrope. Ukupno, medu posetiocima koji dolaze izvan Srbije, svaki drugi posetilac se ove godine vratio ponovo na festival, pre svega zahvaljujuci gostima iz regiona koji na EXIT redovno dolaze vec godinama unazad.



Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

makiman

au koliko zajedljivih komentara :D exit itekako placa porez, ne brinite, inace bi odavno bilo penala za tako nesto. dobije mnogo manje od drzave, a evo koliko se vrati! sto se tvrdjave tice, tu mnogo nadleznije institucije treba da zavrnu rukave, posto, evo, vec 100 i nesto godina, niko prstom nije mrdnuo!

Roki

a koliko je doneo srpskoj baštini i kulturnom spomeniku tvrđavi, u smislu orušavanja iste ? Da li to uopšte ima cenu...izgleda da da.

Koga pravite budalama ?

Kakav spin xaxaxaxa !!! EXIT doneo milionski profit državi Srbiji a EXIT doo formalni organizator festivala posluje u minusu. Zato je država otvorila "kesu" kao i svake godine. E šta u ti istraživanja...

special image