• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODOBRENO: Kostić preuzima još jednu šećeranu

Izvor Tanjug

Savet Komisije za zaštitu konkurencije uslovno je odobrila da Sunoko iz Novog Sada koji je u vlasništvu Miodraga Kostića preuzme Star Šećer iz Sente, a time i Fabriku šećera TE-TO Senta A.D.

Prema rešenju koje je doneto na jučerašnjoj sednici, nakon postupka Komisija je konstatovala da će sprovođenjem koncentracije doći do jačanja dominantnog položaja Sunoka, pre svega na tržištu proizvodnje i prodaje šećera u Srbiji, objavila je Komisija.

Iz tog razloga, naveli su, sprovođenje koncentracije je moglo da bude odobreno samo uz određene uslove koji su propisani rešenjem.

Rešenjem su naloženi uslovi u vidu mera ponašanja i obaveznog redovnog izveštavanja Komisije sa ciljem očuvanja tržišne strukture i ostanka svih proizvodnih kapaciteta uključujući i šećeranu TE TO Senta na tržištu, transparentnog praćenja nivoa, promene cena šećera na tržištu, unapređenja transparentnosti politike prodaje šećera i poslovnih odnosa sa kupcima, kao i punog informisanja Komisije o nivou i vrsti investicija koje će se realizovati u TE TO Senta sa ciljem povećanja proizvodne efikasnosti.

Prilikom određivanja uslova pod kojima je odobrena koncentracija, Komisija je, kako je navedeno, imala u vidu i mišljenja i stavove o njenim efektima koncetracije koje su u toku postupka izneli ostali učesnici na tržištu, a naročito industrijski kupci.

Komisija je, takođe, imala u vidu i finansijski položaj fabrike TE-TO Senta. Propisani uslovi, rokovi i način praćenja njihovog izvršavanja, treba da otklone zabrinutost Komisije u pogledu obezbeđivanja efikasne zaštite konkurencije, kroz očuvanje proizvodnih kapaciteta, realizaciju planiranih investicija kojima se postiže veća proizvodna efikasnost i time niža cena šećera, zatim kroz transparentnu politiku prodaje i politiku cena.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sekula

A savet CIA mu je odobrio da kupi Vladu. Špijunčina izdajnička. Sve to treba pobacati u sibirski zatvor prvom prilikom.

naprednjak

Za sve je kriv Mišković.

novosadjanIN

Kostic=drzavni projekat,na celu sa BIA. Jok,nema monopola,naravno da ce mu biti odobreno preuzimanje,nece meni. Evo javno nudim drzavi,pisem dopis,koliko god pkati Kostic tu secernu,ja cu dati za evro vecu ponudu,pa gde isteramo.

special image