• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Rama za osnivanje srpsko-albanske komore

Izvor Beta

Premijer Albanije Edi Rama je danas potvrdio da će podržati osnivanje srpsko–albanske komore koja će obezbediti efikasniju komunikaciju i saradnju privrednika i doprineti unapređenju trgovine, investicija i ekonomskih veza dve zemlje.

Sa Ramom je u Tirani razgovarao predsednik Privrende komore Srbije (PKS), Marko Čadež, koji je posetio i Drač povodom pripreme organizovanja poslovnog foruma Srbija - Albanija.

Taj skup će biti 14. oktobra u Nišu u okviru susreta premijera Srbije i Albanije Aleksandra Vučića i Edija Rame, kada će biti ozvaničen i početak rada mešovite komore albanskih i srpskih privrednika sa sedištem u Tirani.

Osnivanje mešovite poslovne asocijacije inicirali su albanski i srpski privrednici, a podržale su Privredna komora Srbije, Unija privrednih komora Albanije, Privredna komora Tirane i druge albanske poslovne asocijacije, navodi se u saopoštenju.

"Gotovo da nema oblasti u kojoj poslovne zajednice ne bi mogle da sarađuju, a u razgovoru sa premijerom Ramom, posebno smo se osvrnuli na konkretne investicione mogućnosti u agrobiznisu i turizmu", rekao je Čadež.

Dodao je da postoje velike šanse da projektantske i građevinske kompanija iz Srbije budu angažovane u regionalnim i velikim projektima koje Albanija planira da realizuje u narednom periodu.

"Ako gradimo autoput od Niša preko Prištine i Tirane do Drača ili prugu, koji će infrastrukturno povezati zemlje Zapadnog Balkana, što će finansijski podržati Evropska unija, to je prilika i da umrežimo naše kompanije da zajednički, oganizovane u konzorcijume, nastupaju na tenderima za ove objekte", istakao je Čadež.

To je, kako je podsetio, i cilj Komorskog investicionog foruma kao regionalne platforme ustanovljene u okviru Berlinskog procesa, čije je aktivnosti, zajedno sa predsednikom Privredne komore Kosova Safetom Grdžalijuom, predstavio i premijeru Rami.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Na-Isus

Srbija treba da na svojoj zastavi postavi Kondora,a ne glinenog dvoglavog belog goluba,a za cije glave se ne zna koja ima manji IQ.

special image