• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplatilo se: Austrijanci zakupili Rimske šančeve

Izvor mondo.rs

Austrijska podruđnica nemačka firme Vošloh Kipe ubuduće će praviti delove za klima uređaje za sve vrste šinskih vozila u Novom Sadu, u hali na Rimskim šančevima.

Ugovor su potpisali direktor JP Poslovni prostor, Zoran Jovčić, i zamenik direktora kompanije Vošloh Kiepe Austria, Mihael Fladorfer, u prisustvu gradonačelnik Novog Sada Miloša Vučevića.

"Tri godine su trajali intenzivni razgovori između kompanije Vošloh Kiepe i Grada Novog Sada o dolasku tog investitora, a to je dokaz da se investicije ne mogu lako i brzo dovesti u neko mesto. Dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta jeste dugotrajan proces kroz konstanatan rad, uz nimalo jednostavne pregovore. Drago mi je što austrijska kompanija dolazi u naš grad, a posebno mi je drago što se isplatilo ulaganje iz budžeta grada za izgradnju multifunkcionalne hale na Rimskim šančevima", rekao je gradonačelnik Vučević.

JP Poslovni prostor je iznajmilo svoju najveću multifunkcionalnu halu veličine 5000 m2, a tu će se praviti proizvodi za koje će biti potrebna i saradnja kooperanata od kojih će najveći deo biti iz Srbije.

"Radi se o dugoročnoj investiciji u okviru koje imamo ugovorene poslove do 2028. godine. U hali od 5000 m2 ćemo u prvoj fazi zaposliti od 50 do 100 radnika, a u drugoj fazi još 50 do 100 radnika, u zavisnosti od dinamike školovanja zaposlenih. Proces uključivanja kooperanata traje već tri godine i njih 10 je izabrano iz Srbije", rekao je predstavnik kompanije Vošloh Kiepe Austria, Dejan Bošković.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image