• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako prihvatiti novog šefa?

Na radnom mestu postoji nekoliko situacija koje prouzrokuju nelagodnost, a jedna od njih je kad u firmu dođe novi šef.

Na radnom mestu postoji nekoliko situacija koje prouzrokuju nelagodnost, a jedna od njih je kad u firmu dođe novi šef.

Doduše, promena na poslu može doneti unosniji posao, bolji način rada, kao i međusobno korektnije odnose.

Ipak, svaka promena, posebno kada u vaš deo firme ili u vođstvo firme dođe nepoznata osoba prema kojoj ste još i odgovorni, nije ugodna, ocenjuje "Blic" u dodatku "Posao".

"Moram li ponovo da se dokazujem?", "Kako ostaviti dobar utisak?", najčešća su pitanja zaposlenih. Ali, valja imati na umu da promena šefa ponekad znači i dobiti priliku za napredak.

Već dugi niz godina psiholozi pokušavaju da daju odgovor na pitanje koliko je vremena potrebno da stvorimo utisak o nekoj osobi.

Za neke od njih dovoljna su dva minuta, dok drugi smatraju da prvi utisak stičemo u prve dve sekunde.

Nebitno za koju stranu se opredelite, poenta je u tome da je prvi utisak izuzetno važan jer je potrebno mnogo više vremena da biste promenili stav o nekoj osobi, stoga je važno da na novog šefa ostavite dobar utisak.

Nova osoba vam može pružiti nove mogućnosti, pa je važno da stekne utisak da je dobrodošla u vaše društvo. Ništa manje nije bitan i izbor odeće za taj dan. Potrudite se da ostavite utisak pravog profesionalca.

Pokažite novom šefu da želite biti deo njegovog tima. Ne čekajte da on dođe do vas. Pokušajte da se stavite u poziciju svog šefa i da razumete ono što on radi.

Budući da novi šef ne poznaje svoje kolege, imajte na umu da se i vi nalazite na "probi", nevažno koliko godina radite u firmi. Zbog toga nije vreme da na poslu budete pasivni. Dajte sve od sebe i pokažite pozitivne rezultate.

Čak i ako u firmi radite dugi niz godina, to ne znači da ste sposobniji od novog šefa. Novi će šef sigurno sazvati sastanak kako bi se upoznao s timom i načinom rada u firmi.

Pripremite se za taj razgovor kako biste mu pokazali koliko vredite i kada na vas može da računa. Ipak, valja biti realan u svojoj proceni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image