• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirović otvorio halu IPB-a u Šimanovcima

Izvor Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u Šimanovcima otvorio novu poslovnu halu kompanije Industrijski park Beograd (IPB) površine 11. 350 kvadratnih metara.

Mirović je rekao da je u periodu od 2014. do 2016. godine u Srbiji otvoreno 124.000 radnih mesta i, kako je rekao, skoro sva su u privrednom sektoru.

Prema njegovim rečima, to je najbolji pokazatelj poboljšanja celokupnog privrednog ambijenta u Srbiji i poboljšanja atmosfere za investitore.

"Drago mi je što se od večeras ovaj broj od 124.000 novih radnih mesta otvara za još najmanje 13 koliko će ih biti zaposleno u novootvorenoj poslovnoj hali IPB-a", rekao je Mirović.

On je istakao da je Pokrajinska vlada u svoje prioritete uvrstila ekonomski razvoj svih opština u pokrajini, a posebno onih manje razvijenih.

Mirović je dodao da Pećinci ne spadaju u red nerazvijenih opština, ali je naglasio da i one koji dobro rade, treba pomoći.

"Političko-birokratski sistem koji je bio na snazi u AP Vojvodini u prethodnom periodu polako napušta sve institucije i u Pokrajini i u Srbiji, a njegovo mesto zauzima pravi poslovni sistem koji omogućava ovako povećanje broja novih radnih mesta", rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade na kraju je kazao da otvaranje pomenutog objekta u Šimanovcima predstavlja podstrek da se radi brže i bolje, da se, kako je rekao brže izdaju dozvole i realizuju investicije.

Svečanosti otvaranja hale u Šimanovcima prisustvovao je ambasador Slovenije Vladimir Gašparič koji je rekao da je Srbija značajan partner Slovenije o čemu svedoči i podatak da je obim investicija Slovenije u Srbiji 1,2 milijarde evra.

"Ekonomska saradnja Slovenije sa Srbijom je veća nego sa Rusijom i Slovenija Srbiji pruža značajnu pomoć na njenom putu ka Evropskoj uniji, a to najbolje pokazuje broj stručnjaka koji dolaze u Srbiju iz Slovenije koji je najveći, čak veći i od Nemačke i drugih zemalja", rekao je Gašparič.

Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević-Subotički je kazala da je zadovoljstvo što u toj opštini postoji investitor kao što je kompanija IPB koja je za dve godine sagradila dve velike hale u industrijskoj zoni u Šimanovcima.

Direkotor kompanije IPB Stevan Rogić rekao je da je ta kompanija u predviđenom roku završila izgradnju dva industrijska objekta, a najavio je da će za nekoliko dana početi izgradnja trećeg objekta.

Direktori kompanije IPB Stevan Rogić i Vukan Lainović na večerašnjoj svečanosti simbolično su ključeve završene hale predali direktoru kompanije "Milšped" Nikoli Todoroviću, jer je ta kompanija zakupila taj objekat kao i onaj izgrađen pre dve godine.

Ukupna vrednost investicije izgradnje poslovne hale, odnosno logističko-distributivnog centra, je 4,5 miliona evra.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

novosadjanIN

Preposteni Mirovic. Tako je i Devicevu autobusku stanicu otvarao sa Majom oa sad... Strucnjag iz Novosadakog ZIG-a...tugaaa

special image