• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stimulativne otpremnine u EPS-u, evo i za koga...

Izvor MONDO/Tanjug

Evo istine o otpremninama u EPS-u koju je izneo resorni ministar:


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antic izjavio je danas da je osnovni problem u Elektroprivredi Srbije (EPS) što ima više od 1.700 zaposlenih koji imaju 40 godina staža, ali manje od 65 godina starosti, i za njih su obezbedene stimulativne naknade kako bi otišli u penziju.

 Antic je novinarima rekao da se te stimulativne naknade krecu od pet do 27 prosecnih zarada, ali da ce taj novac uglavnom biti isplacen onima koji u EPS-u obavljaju najteže poslove - monterima, rudarima...

To je, kako je objasnio, za one koji imaju izmedu 57 i 60 godina, više ne mogu efikasno da obavljaju posao, a ne žele u penziju, iako imaju jedan uslov (staž), kako ne bi imali umanjena primanja.

"Pre svega na predlog Svetske banke, i uz saglasnost MMF-a napravljen je ovaj model. Nismo ponudili tu otpremninu svima, nego samo za te ljude koji imaju 40 i plus godina radnog staža. To je stimulativna naknada za njih da odu u penziju", rekao je Antic.

Prema njegovim recima, do sada se za tu stimulaciju prijavilo 902 zaposlena, a najveci broj su rudari Kolubare, Kostolca, monteri i rudari...

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Deda Veljko

Bitange obezbeđuju bitangama al narod glasa.

Xxxl

27 plata plus 3 plate za redovan odlazak u penziju plus 4 plate za navrsen radni staz od 40 godina.Prosecna bruto plata oko 120 000.Otpremnine se odnose na bruto platu.Oko 300 sindikalaca oslobodjenih od dolaska na posao.Oko 200 direktora ,2000 poslovodja,predradnika,sefova,upravnika,staresina smena,nadzornika plus 2000 administracia.Pricam samo o Kolubari.Efekfno radi samo oko 5000 ljudi.Iz prve ruke.Tesko samo narodu.

Mile

Koliko ima Kosovara tu .To zna Mare Djuric koja je to smejurija bila u Raskoj juce.Bolje ih vodi u Bg

special image