• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apatinska pivara više ne zagađuje vodu

Izvor Beta

U Apatinskoj pivari danas je otvoreno postrojenje za preradu otpadnih voda, koje će dugoročno rešiti odvođenje i tretman otpadnih voda u pivari.

Puštanju u rad postrojenja Apatinske pivara, vrednog oko 11 miliona evra, prisustvovali su ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ambasador SAD Kajl Rendolf Skot i ambasador Kanade Filip Pinington.

Lider u regionu

U junu 2012. godine pivara je postala članica jedne od najvećih globalnih pivarskih kompanija, Molson Coors Brewing Company, koja pored tržišta Kanade, SAD, Ujedinjenog Kraljevstva i dalekog istoka posluje i na tržištima Srbije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunije i Slovačke.

Knežević je ovom prilikom istakao da je jedan od najvažnijih ciljeva Vlade Srbije privredni rast.

"Potrebni su nam jaki investitori i jaka mala i srednja preduzeća koja uz te velike investitore mogu da konstruišu dobru mrežu kooperanata i dobavljača", rekao je ; Knežević.

Naglasio je da će država učiniti sve da napravi najbolji mogući poslovni ambijent i još bolje uslove za privlačenje investitora i dodao da se intenzivno radi na seči propisa i donošenju zakona koji će učiniti da se sva preduzeća osećaju vrlo bezbedno i da se građani još više zapošljavaju.

Ministar privrede Branislav Nedimović je istakao da kompanije kao što je Apatinska pivara donose novi kvalitet društvu u Srbiji i dodao da je ova investicija važna i za evropske integracije i pregovore Srbije o poglavlju 27, koje je u vezi sa životnom sredinom i jedno je od najskupljih poglavlja.

"U cilju očuvanja životne sredine posebno mi je zadovoljstvo što smo došli do trenutka kada prirodi možemo da vratimo potpuno čistu vodu koju koristimo u našem proizvodnom procesu, a da istovremeno dobijamo i koristimo obnovljiv izvor energije - biogas, kojim smo smanjili zavisnost od snabdevanja prirodnim gasom i do sedam odsto", rekao je Dragan Radivojević, direktor firme koja je osnovana 1756. godine kao "Carska pivara".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image