• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Istorijski forum biznismena iz Albanije i Srbije"

Izvor MONDO/Tanjug

Biznismeni iz Srbije i Albanije učestvovaće 14. oktobra na forumu u Nišu, koji će biti održan pod pokroviteljstvom premijera dve države Aleksandra Vučića i Edija Rame.

Srpsko-albanski biznis forum biće održan u Nišu 14. oktobra pod pokroviteljstvom premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da će to biti "istorijski forum poslovnih ljudi dve zemlje koji će se prvi put sastati u tom formatu".

Na marginama sastanka Vučića i Rame u Nišu biće organizovan forum privrednika, a za učešće se prijavilo 200 srpskih i više od 100 albanskih poslovnih ljudi, prenosi B92.

Čadež je istakao da politička stabilnost veoma važan uslov za poslovanje.

"Važno je da postoji politički okvir koji daje stabilnost i čini mi se da oba premijera pridaju dosta važnosti ekonomskoj saradnji. Politika ne pravi posao, prave ga firme, ali firmama je važno da imaju okviru u kojem znaju da mogu da se kreću i da će im posovi biti predvidivi", naglasio je Čadež.

Prema njegovim rečima, poslovni forum u Nišu će omogućiti direktne razgovore zainteresovanih privrednika.

On je kazao da je važno to što će na biznis forumu biti prisutni najveći koji već imaju neku saradnju sa partnerima u Albaniji, ali srednji i manji privrednici koji tu saradnju traže.

Takođe, u novembru firme iz Srbije idu na sajam u Tiranu, a uskoro se osniva i Srpsko-albanska privredna komora koja treba kontinuirano da radi na poboljšanju odnosa dve zemlje, ističe Čadež.

U Albaniju smo ove godine najviše izvozili kukuruz, pšenicu, brašno, vodu i struju, a uvozili iz te zemlje paradajiz, cement, obuću i naftni koks.

U 2015. smo izvezli u Albaniju robu vrednu 91,8 miliona evra, a uvezli 18 miliona evra.

U prvoj polovini 2016. robna razmena Srbije i Albanije je bila 77,8 milona evra.
Srbija izvezla robu za 60,5 miliona, a uvezla za 17,3 miliona evra.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zmaj

Gde su botovi da prokomentarisu? A da.. njihov mozak ne moze da obradi ovoliko kompleksne infomacije i da izvuce sustinu! 🐲

62

Sad nam je sve istorijsko sa divljacima kojima je tito slao zito a nas narod ga nije imao

ne verujem ocima

U istom danu kad Gljivica Pacic govori o tome dali cemo uspeti da sacuvamo Trepcu koja se otima Vucko se druzi sa Albanezom na poslovnom forumu nek me neko ustine da se probudim jer ovo je nocna mora pa imamo li mi i mali ljuckog dostojanstva. E moj premijercicu mali previse si se zaigrao i glavu u oblacima drzis.

special image