• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karier dejs 10. i 11. aprila u Beogradu

Sajam zapošljavanja Karir dejs, na kojem će učestovati 62 kompanije, biće održan 10. i 11. aprila u Geneks impuls holu u Beogradu.

Sajam zapošljavanja Karir dejs, na kojem će učestovati 62 kompanije, biće održan 10. i 11. aprila u Geneks impuls holu u Beogradu.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Vladimir Ilić izjavio je na konfereniciji za novinare da u Srbiji posao traži 200.000 mladih ljudi.

On je rekao da je stopa nezaposlenosti mladih 48 odsto i dodao da je taj sajam dobra šansa da se što veći broj mladih zaposli.

"Karir dejs je prilika da poslodavci dođu do stručnih ljudi, ali i da mladi dođu do pristojnog posla", rekao je Ilić, navodeći da samo ekonomija zasnovana na znanju jeste razvojna šansa Srbije u ovom trenutku.

On je najavio da je Nacionalna služba za zapošljavanje u fazi formiranja Centra za mlade, a uskoro će biti završena i stategija zapošljavanja mladih u Srbiji.

Ilić je naveo da je stopa nezaposlenosti smanjena sa 21,6 odsto na 18,8 odsto, što je, prema njegovim rečima i dalje veoma visoko, ali to znači da je 100.000 manje nezaposlenih nego prošle godine.

Direktor projekta Karir dejs Dušan Obradović kazao je da će taj sajam biti održan i u Novom Sadu 14. i 15. aprila i u Nišu 17. i 18. aprila.

Kako je rekao, na sjamu će biti održane i prezentacije poslovanja kompanija, ali i radionice, kako bi se firme povezale sa studentima.

Obradović je posetiocima sajma poručio da ponesu više primeraka bigrafija, koje će predati na sajmu i naglasio da taj proces zapošljavanja traje cele godine.

Na sajmu će između ostalih učestvovati kompanije Delta M, Rajfajzen banka, Jugohemija, Narodna banka Srbije, MPC holding, Folksbank, Knjaz Miloš, Telenor.

Kako je rekao, ove godine na sajmu se pojavilo i 10 novih kompanija, kao što su Oriflame, Jat, Nokia, Kraft Fud (food).

Radno vreme sajma 10. aprila biće od 12.00 do 18.00, a 11. aprila od 10.00 do 18.00.

Zlatni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image