• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema uslova za povećanje plata i penzija"

Izvor MONDO/Tanjug

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio je danas da se još nisu stekli uslovi za korigovanje plata i penzija u Srbiji.

On je novinarima, nakon konferencije "Ekonomske slobode u Srbiji" koju je organizovao Libetarijanski klub Libek, kazao da korekcija plata i penzija nije stvar necije volje, vec je propisana zakonom.

"Opredeljenje Vlade Srbije je da se plate i penzije ne menjaju dok se ne dostigne jedan niži nivo meren prema bruto domacem proizvodu (BDP), a taj nivo još nismo dostigli.
Još uvek imamo prevelike zahvate mase zarada i penzija", kazao je Vuckovic.

Prema njegovim recima, racunice pokazuju da je potrebno još godinu dana da bi se masa penzija i zarada pala na dovoljno nizak nivo, koji nece opterecivati privatni sektor.

On je dodao da je Vlada Srbije nagovestila da ce se o korigovanju plata i penzija razgovarati sa Medunarodnim monetarnim fondom krajem oktobra i da treba sacekati da se vidi da li ce ta institucija pristati na tu promenu, jer to nije bilo predvideno pocetkom godine.

"U meri u kojoj dode do porasta plata ili penzija ocenjivacemo koliko je to krupan udarac za javne finasije", naveo je Vuckovic precizirajuci da masa plata i penzija treba da padne za oko jedan procentni poen.

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Ko je taj pa kao da je svetac sve zna vratite oduzeto nikakvo povecanje se netrazi nemojte nas zamajavati parolama

jox

Za ovo sam znao,mada sam mislio da ce dati opet neki procenat od onoga shto su skinuli,da zamazu narodu ochi...nego mene interesuje gde su oni silni ljudi koji na svaku vest o premijeru shalju hiljade poruka podrshke?!?!

Tricaa

@jox Botovi dobijaju instrukcije, i sada je navala na sendvice.Žalim ih.

special image