• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smanjena stopa nezaposlenosti u Beogradu

Stopa nezaposlenosti u Beogradu smanjena je u poslednjih godinu dana za oko dva odsto i sada iznosi 17, 3 odsto.

Stopa nezaposlenosti u Beogradu smanjena je u poslednjih godinu dana za oko dva odsto i sada iznosi 17, 3 odsto.

Nezaposlenih u glavnom gradu Srbije ima 113. 000, a slobodnih radnih mesta je 64.319, rečeno je na sednici Saveta za zapošljavanje Beograda.

Prvo zaposlenje čeka 38,5 odsto osoba, navela je direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ)- Filijala za Beograd Dušanka Milošević.

Ona je dodala da je NSZ u saradnji sa Savetom za zapošljavanje Beograda u 2007. godini organizovala pet sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo oko 138 poslodavaca i 4. 000 lica koja traže zaposlenje, a radni odnos su do sada zasnovale 664 osobe.

Cilj Saveta je da se u ovoj godini kroz finansiranje 11 projekata za podsticanje zapošljavanja uposli oko 280 osoba, obuči njih 1.500, ali i formira 35 novih privrednih subjekata na teritoriji Beograda, istakao je predsednik Saveta Jasenko Lazović.

Direktorka regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća Gordana Lazić istakla je da su ti projekti uspešno realizovani jer je u Lazarevcu otvoreno 28 privrednih subjekata, a u Obrenovcu sedam, što znači da će se do kraja godine premašiti cifra od 35, koliko ih je bilo planirano.

Lazović je istakao da je za takve projekte iz gradskog budžeta prošle godine izdvojeno oko 50 miliona dinara, a ove godine će biti nastavljeno njihovo finansiranje, za šta je izdvojena ista novčana suma.

On je dodao da postoji veliko interesovanje nezaposlenih i vlasnika malih i srednjih preduzeća da se uključe u neke od aktivnosti projekata koje bi doprinele samozaposljavanju i otvaranju novih radnih mesta.

Na inicijativu Saveta, ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno je i oko 460 miliona dinara za kreditiranje sektora malih i srednjih preduzeća i individulanih poljoprivrednih proizvođača, dodao je Lazović.

Savet za zaposljavanje Beograda osnovan je pre dve godine na inicijativu pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića, a cilj je bio da to telo daje mišljenja i preporuke nadležnim organima lokalne samouprave u vezi sa donošenjem programa i organizovanjem javnih radova radi zapošljavanja građana.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image