• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elektromreža Srbije od danas akcionarsko društvo

Izvor Beta

Javno preduzeće Elektromreža Srbije od danas prestaje to da bude i postalo je akcionarsko društvo, saopštila je ta kompanija.

Novo ime kompanije je Akcionarsko društvo Elektromreža Srbije Beograd (EMS AD).

Navodi se da je EMS AD Beograd postalo nejavno (odnosno privatno, nije na berzi) akcionarsko društvo u državnom vlasništvu, bez mogućnosti kupovine akcija od strane pravnih ili fizičkih lica.

Generalni direktor EMS AD Beograd Nikola Petrović izjavio je da su razlozi za prelazak EMS u formu nejavnog akcionarskog društva proističu, između ostalog, iz obaveza koje je Srbija preuzela Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju zaključenim sa EU.

On je dodao da je promena pravne forme nezaobilazni deo šireg procesa korporativizacije Elektromreže Srbije, koji će doprineti uspostavljanju efikasnijeg sistema upravljanja i vođenja poslova.

"Elektromreža Srbije bila je među najuspešnijim javnim preduzećima u zemlji, a prelazak u EMS AD Beograd je dugo planirani korak napred koji će omogućiti ubrzani razvoj i bolje korišćenje kompanijskih potencijala, na dobrobit svih građana Srbije", rekao je Petrović.

Prethodno je Vlada Srbije donela odluku o promeni pravne forme JP EMS i o izmenama i dopunama osnivačkog akta Elektromreže Srbije.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Nije isto. Sad može firma da se proda, a može struja da se kupuje od drugih dobavljača, preko mreže!

fićko

@Serbia forever ...kao u bugarskoj...elektroprivredu bugarske kupili amerikanci i sada bugari plačaju 4 puta skuplju struju nego u srbij...ako je to cilj tada su građani srbije sa ovakvim mizernim platama i penzijama u velikom problemu...

xl

Promenjeno samo ime, sve ostalo je isto. Igramo se Evrope.

special image