• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Srećan što se u Srbiji radi i nedeljom

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas u Valjevu da se u Srbiji puno radi zahvaljujući velikom broju investitora i da ćemo zato kao zemlja polako, ali sigurno, stići i prestići one koji su bili mnogo ispred nas.


"Zato cemo dogodine da se borimo za stopu rasta od cetiri odsto, a kada svi ostali u Evropi imaju prosecnu stopu rasta od jedan odsto, mi cemo cetiri puta brže da ih pristižemo. To je ono što treba da radimo u godinama pred nama", reklao je Vucic tokom posete Gorenju.

On je rekao da ce u Gorenju biti otvoreno još 300 novih radnih mesta, a da je nova investicija vredna 12 miliona evra.

Vlada Srbije i Gorenje grupa su potpisali danas memorandum kojim su predvidene nove investicije i proširenje kapaciteta fabrike.

Pogledajte kako je bilo u Valjevu:



U Srbiji u Gorenju radi trenutno 2.540 ljudi, od cega 1.780 u Valjevu, a ostali u Zajecaru i Staroj Pazovi.



"Brzo cemo potpisati ugovore za novih 300 ljudi. Dali smo više para Ministarstvu privrede i Razvojnoj agenciji Srbije za 2017. godinu, tako da ce biti još fabrika i više zaposlenih", rekao je Vucic.

Usvojen Predlog budžeta, Vucic: Istorijski deficit

Dozvolite da ne odgovorim na pitanje o izborima

Premijer nije želeo da govori na temu predsednickih izbora, jer, kako je primetio, i ovako cim nešto kaže sutradan u medijima izade da je pricao o izborima a niko ga nije ni pitao. "Zato dozvolite da sada kada me pitate ja odlucim da ne kažem ništa. I inace vec imamo pobednika, i na predsednickim, a možda i na onim opštim izborima. Pustite to, ja bih da govorim o ozbiljnim temama i o tome kako cemo da živimo bolje", rekao je Vucic odgovarajuci na pitanja novinara.



On je povodom 10 godina uspešnog poslovanja fabrike Gorenja u Valjevu poželo im još mnogo pogona u Srbji, a radnicima još vece plate.

Vucic je rekao da se svake godine povecava izvoz Srbije u Sloveniju i da tome dosta doprinosi Gorenje i drugi koji su napravili fabrike u Srbji.

On je rekao da treba dosta da naucimo od Slovenaca jer su oni bili vredniji i naucili srpski jezik i zapitao koliko nas u Srbiji zna slovenacki, što pokazuje koliko su bili vredniji i mislili na buducnost.

Vucic je rekao da je Gorenje izdržalo u prethodnom periodu udar ruske rublje i opstalo na tom tržištu, kao i tržištima u Aziji, pošto imaju kvalitetne proizvode.

On je izrazio nadu da ce Gorenje u Valjevu dostici milion firždera i cestitao im na sjajnim rezultatima.

Vucic kaže da je 2013. za 400 radnih mesta se prijavilo cak 7.000 ljudi, što pokazuje koliko je bilo teško u Valjevu.

Premijer je kazao da mu se jedna žena požalila da se tu puno radi, isticuci da je dobro što se puno radi.

"Kada postavite stvari na stabilne finansijske noge onda je nivo investicija veci, ali nikada nam nije dovoljno investicija. Srbi vole da kukaju,ali i vi Slovenci volite da kukate i sve više kukate, i Austrijanci vole da kukaju, svi kukaju i nece da rade nedeljom, dok kod nas Srba može da se radi i subotom i nedeljom i srecan sam kada mogu to da kažem", naglasio je Vucic, dodajuci da cemo zato prestici mnoge u Evropi.

IVICA UVEK U KAMPANJI



Premijer kaže i da bi obaveza placanja ulaska za gradane Srbije u EU mogla da važi 2020. i da ce se Vlada Srbije o tome, kao i eventualnom reciprocitetu tada i izjasniti.

On je ocenio i da bilo logicno nedavno regovanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dacica koji je rekao da je protiv placanja registracije gradana koji putuju u EU i da ce predložiti uvodenje reciprocne mere.

Vucic je istovremeno napomenuo i da je "Ivica uvek u kampanji" dodavši da bi sistem placanja za ulazak naših gradana u EU mogao da bude uveden 2020. godine.

"Lako je to sada komentarisati, o tome cemo razgovarati za tri do cetiri godine", rekao je Vucic.

Šef srpske diplomatije upozorio je pre dva dana u Varšavi da ne bi bilo logicno da gradani Srbije placaju ulazak u EU a da gradani država clanica EU dolaze bez placanja.

Komentari 216

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vanja

Srecan sto se radi i nedeljom??? Najbolje bi bilo da se odreknu plata u korist drzave. Udari opet po sirotinji. Ne dozvoli da danu dusom, uzmi bic, teraj stoku. A sta cemo u frizideru da ladimo?

Djed Dragan

Raduje me vest da ce Gorenje zaposliti jos radnika.

Vlajko...

Da li ovi botovi stvarno veruju u ovome sto pricaju ili su debelo placeni da nemilice lupaju gluposti.

special image