• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima 40 aerodroma, moguće koncesije

Izvor MONDO/Beta

Skupštinski odbor za saobraćaj usvojio predlog zakona kojim se omogućava davanje aerodroma pod koncesiju.

 Srbija ima 40 aerodroma Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Skupštinski Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije usvojio je danas u načelu Predlog zakona o upravljanju aerodromima kojima je predviđena mogućnost njihovog davanja u koncesiju u cilju obezbeđivanja novca za razvoj i efikasnije korišćenje.

Predlog tog pravnog akta u proceduru je uputila Vlada Srbije a njime se obezbeđuje, kako su rekli na sednici odbora predstavnici resornog ministarstva, javno privatno partnerstvo i savremeni način upravljanja , na način poznat u svetskoj praksi .

Predstavnik ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktue Zoran Iilić je rekao da u Srbiji ima 30 aerodroma ali i još desetak koji se ne koriste iz raznih razloga, uglavnom nemogućnosti održavanja i ekonomskog interesa.

Prema njegovim rečima, jedan od tih aerodroma koji nisu u funkciji je kraj Leskovca.

Ilić je naveo i da je vlada, kako bi to promenila ali uticala i na bezbednost letenja odlučila da osnuje privredno društvo "Aerodromi Srbije", dodavši da iz perspektive vlade "svaki aerodrom ima značaj"

Člana Odbora Dragana Vesovića (Dveri) iz Kraljeva je interesovala kada će aerodrom Morava kraj tog grada, koji je dva puta otvoran, biti u funkciji .

"Aerodrom Morava je prvo otvorio Boris Tadić a posle i vlast iz Srpske napredne stranke ali i dalje ne radi", rekao je Vesović, dok je Ilić odgovorio da je aerodrm otvoren za vojne ali ne i civilne letove.

Ilić je rekao i da po zakonu, Ministarstvo odbrane i civilni operater treba da potpišu sporazum o korišćenju tog aerodroma dodavši da se na tom sporazumu radi.

Po predlogu tog zakona, aerodromima će moći da upravljaju javna preduzeća, društva kapitala i preduzetnici, a predviđeno je da predmet koncesije budu sve ili pojedine aktivnosti upravljanja

Upravljanje aerodromima biće, kako je predložila Vlada, delatnost od opšteg interesa.

Članovi Odbora, usvojili su u načelu i predlog o potvrđivanju multilateralnog sporazuma o komercijalnim pravima u vanrednom vazduš avio-prevozu u Evropki, koji je podnela vlada.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Šta ćemo sa sa kovinskim aerodromom?

Je*a

Kada se otvara aerodrom Morava u Lađevcima kod Kraljeva??? Zna li neko odgovor?

Majk

Srbija ima 40 aerodroma???!!! Ako se pod aerodromon porrazumeva svaki deo auto puta na koji moze da se sleti i svaka njiva tj.livada

special image