• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vesti iz Železare (FOTO)

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas najavio da će železara Hestil Srbija u Smederevu u decembru ostvariti prvi profit.


“Ovo je ogromna stvar, sada mi je rekao predsednik Hestil grupe Ju Jong da su u novembru imali dobit, odnosno da više ne gube pare, i u decembru ocekuju prvi profit”, rekao je Vucic tokom obilaska tople valjaonice u srpskoj železari.

Vucic je istakao da železari sve bolje ide.

“Mi smo srecni zbog toga i srecan rad”, porucio je Vucic koji je obišao železaru zajedno sa Jongom, ministrom privrede Goranom Kneževicem i ambasadorom Kine Li Mancangom.

Želežara Hestil u Smederevu planira da sledece godine proizvede dva miliona tona celika i uticace na BDP Srbije za jedan odsto, a verovatno i više, rekao je Vucic, obracajuci se radnicima i menadžmentu Železare.

"Ovo je slika prelepe i mocne srbije, koja pokauzje da možemo da radimo drugacije i bolje. Vreme je da se usudimo da kazemo da Srbija može mnogo bolje od onoga što je navikla i to nam ovogodišnji rezultati pokazuju" podvukao je Vucicc.

Prema njegovim recima Železara predstavlja nešto što je napravilo preokret u srpskoj ekonomiji.

"Osecam da pripadam ovoj fabrici, ovoj kuci" rekao je Vucic i naveo da je bezbroj puta bio ovde, ali da se nikada nije tako lepo osecao kao danas.

Podvukao je da je i on zajedno sa radnicima verovao da se može oživeti proizvodnja i Železara moci uspešno da radi.

On se zahvalio kineskim vlasnicima i zamolio kineske prijatelje za još vecu podršku i pomoc Srbiji podvukavši iskreno prijateljstvo dve zemlje.

Ulažemo 120 miliona dolara, bice profit 20 miliona evra

Predsednik Hestil grupacije Ju Jong najavio je danas da ce ta grupacija u 2017. godini uložiti 120 miliona dolara u Železaru i da ce ostvariti profit od 20 miliona evra u narednoj godini.

"U 2016. smo uložili 120 miliona dolara, a u narednoj godini cemo uložiti još toliko u Hestil Srbiju, u novu opremu, tehnologiju..." rekao je Jong u obracanju novinarima i dodao da ce zahvaljujuci toj investiciji biti modernizovana proizvodnja i na osnovu toga ostvaren profit od 20 miliona evra u narednoj godini.

Kako je precizirao, ukupna proizvodnja Železare u Smedervu u 2017. godini bice oko 800 miliona dolara.

Ju Jong je rekao da ta grupa ima više od 70 filijala i fabrika u svetu i dodao:

"Ali vi ovde ste najbolji, vi ste kljucni faktor i nosilac".

On je takode naveo i da je Hestil Srbija u novembru ostvarila prvu dobit a da ce u decembru ostvariti cist profit.

"To je dobra vest za Srbiju" rekao je Jong isticuci da prvi put nakon sedam godina Železara u Smederevu, još od odlaska JU ES stila, ima dobit u poslovanju.

Vlada Srbije i kineski Hestil potpisali su u aprilu ove godine kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo, kojim je ta kineska kompanija preuzela 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra.

 Ugovor je u Železari Smederevo potpisan u prisustvu premijera Vucica i ministara.

Tada je najavljeno da ce investicija Hestila u Železaru biti najmanje 300 miliona evra i da ce biti zadržano svih oko 5.000 radnika.

Kako je juce izjavio Jong, grupacija Hestil ce u 2017. u Železaru Smederevo investirati 120 miliona dolara u obnovu i nabavku opreme i tehnologije.

Kompanija Hestil posluje u više od 100 zemalja sveta i ima najsavremeniju opremu, po ekološkim standardima.

Hestil je najveci proizvodac celika u Aziji, sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 50 miliona tona.

Grupa je vlasnik 37 visokih peci, od kojih 23 visoke peci imaju kapacitet više od 1.000 kubnih metara, a prošle godine je proizvela 47,8 miliona tona celika.

Prihodi Hestila u 2015. godini iznose 43,7 milijarde dolara.

Komentari 85

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Deda Veljko

Konačno neka dobra vest.

Serbia forever

U Srbiji radja groždje, a ne gvoždje!?

Tajce

Svi koji su zasluzni za ovakav uspeh, zasluzuju vise od bravo i svaka cast. Ovo doprinosi celoj Srbiji i svi bi trebalo da su zahvalni u najmanju ruku.

special image