• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarci pomažu zapošljavanje mladih Kruševljana

Izvor Beta

U Kruševcu će se u naredne tri godine, zahvaljujući švajcarskoj Agencija za razvoj i saradnju, sprovoditi projekat usmeren ka smanjenju nezaposlenosti mladih, saopšteno je danas u Gradskoj upravi.

Cilj projekta "Od obrazovanja do zapošljavanja", koji partnerski rade vlade Švajcarske i Srbije, jeste da se mladi bolje pozicioniraju na tržištu rada i da se smanji njihova nezaposlenost, rečeno je na predstavljanju projekta.

Trogodišnji projekat

Projekat se tokom tri godine sprovodi u pet gradova u Srbiji a njegova ukupna vrednost je 6,3 miliona švajcarskih franaka, Sprovodi ga Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i agencija IP Consult, a u Kruševcu su lokalni partneri Kancelarija za mlade i Omladinski savet Kruševca.

"Jedan deo projekta podrazumeva konkretne obuke za veštine koje se zaista traže, a mladi ih nemaju, a drugi predviđa stvaranje okvira za institucionalnu saradnju svih relevantnih faktora koji utiču na zapošljavanje mladih", rekao je predstavnik švajcarske agencije Kristof Bauman.

Kroz projekat, kako je objasnio, treba da se počne sa uvođenjem dualnog sistema obrazovanja, odnosno koncepta koji je dao odlične rezultate u Švajcarskoj.

Načelnik Školske uprave Kruševac, Zoran Asković je rekao da u privredi postoji potreba za različitim novim profilima radnika, ali da njih nema u školama u Srbiji.

Napomenuo je da Školska uprava Kruševac u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Nacionalnom službom za zapošljavanje i lokalnom samoupravom radi na uvođenju dualnog obrazovanja.

Dodao je i da je nedavno potpisani ugovori sa Fabrikom maziva o praksi, koju će 30 srednjoškolaca imati u tom preduzeću, što je jedan od konkretnih rezultata na planu dualnog obrazovanja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image