• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čije je "šeikovo ostrvo" – završilo na sudu

Pompezno najavljivana investicija od 120 miliona dolara, koje će jedan kuvajtski šeik uložiti u izgradnju banje u Bečeju, završilo je na sudu zbog imovinskog spora "prodavaca".


Nakon godinu i po dana od potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije, opštine Bečej i preduzeća Alganim iz Kuvajta, te domaćeg "Arab-investa", završila je u sudskom ćorsokaku, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

"Nije bitno čije je"

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić rekao je da je, po njemu, "najmanje bitna ta neka procedura i čije je ostrvo". "Mi kada bi znali čije je ostrvo, lako bi se dogovorili sa investitorom, ali uložena je žalba i to je sad na sudu", kazao je Tošić.

"Kamen spoticanja je ostrvo između dve prevodnice u Bečeju i pitanje kome pripada: pokrajini, koja tvrdi da je upis vlasništva republike 'greška u katastru', ili republici, koja ga je Memorandumom o razumevanju obećala na prodaju šeiku iz Kuvajta", naveo je VOICE.

Dodaje se da je dokazivanje vlasništva nad ostrvom pred sudom usledilo nakon što se služba Republičkog geodetskog zavoda oglušila o zahtev pokrajinskog pravobranilaštva da u roku od 30 dana ispravi grešku u katastru, a sudski spor se vodi pred Osnovnim sudom u Bečeju.

Predlogom Odluke o izmenama Plana generalne regulacije naselja Bečej, spornom ostrvu između dve prevodnice menja se namena iz vodnog u građevinsko zemljište.

Promenom namene na ostrvu na kome je prethodnim planovima bila zabranjena bilo kakva trajna gradnja zbog odbrambenog nasipa i vodnih objekata koji ga okružuju, ostrvo je postalo građevinsko zemljište "na kome će, ako se investitor ne predomisli, nići rezidencijalno naselje sa luksuznim vilama", naveo je VOICE.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jkpreduzetnistvo

SRBSKO!-trgovce kazniti i proterati!

special image