• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Matejić na čelu Elektromreže Srbije

Izvor Tanjug

Vlada Republike Srbije imenovala je Jelenu Matejić za vršioca dužnosti direktora Akcionarskog društva Elektromreža Srbije (EMS).

 Elektromreže Srbije - v.d. direktor Jelena Matejić Izvor: Ilustracija MONDO
Izvor: Ilustracija MONDO

U EMS, Jelena Matejić, koju je Vlada imenovala na jučerašnjoj sednici, je zaposlena od 2012. godine i do sada je bila na poziciji izvršnog direktora za investicije i strategiju, navodi se u saopštenju.

Funkcija i u Crnoj Gori

Oktobra 2012. Matejić zasniva radni odnos u EMS na poziciji izvršnog direktora za investicije i strategiju. Bila je na javnim funkcijama člana Upravnog odbora preduzeća Elektroprivreda Srbije i člana Nadzornog odbora iste kompanije, a od februara 2015. je na javnoj funkciji predsednik Saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije. Imenovana je i za člana Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema, čiji je EMS manjinski vlasnik.

Uspešno je, kako se ističe, vodila najveće projekte u istoriji preduzeća kao što su izgradnja i puštanje u pogon trafostanice Beograd 20 i aktuelna izgradnja Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Matejić je masterekonomije i diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pohađala je je i specijalističke studije WIFI instituta (Austrijska agencija za razvoj) i stekla stručno zvanje "projekt menadžera".

Poseduje sertifikate sa više seminara, kurseva, treninga na temu biznisplan, izrada studija izvodljivosti i veštine rukovođenja.

Radila je u firmi Mark Plan, marketing istraživanje, na poziciji spoljnog saradnika, zatim u kompaniji Delta sport, gde nastavlja svoju profesionalnu karijeru, od sektora za finansije, do pozicija direktora razvoja maloprodajne mreže i pomoćnika vršioca dužnosti generalnog direktora zadužena za investicije.

Od 2006. prelazi na poziciju pomoćnika generalnog direktora za investicije u kompaniji Droga Kolinska grupacije, a od 2012. je u Atlantik grupi, direktor za investicije i investiciono održavanje za Srbiju i Makedoniju.

Tagovi

eps

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

iz sljivika

Cim je ta radila u Delti ta nije imala ispod 5 soma evra platu. Znaci ovde ima jos vecu. Bem te zivote, nekome si majka a nekom maceha.

Skoroteča

Čija je to švalerka??!!

Fica

Citam i izmedju redova vidim da se sprema propast i prodaja Elektroprivrede.

special image