• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen poziv za privatizaciju PKB-a

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv investitorima za privatizaciju PKB-a i zavisnih društava, u koje spadaju Poljoprivredna avijacija, EKO - LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica.

Javni poziv traje do 17. februara, a pismo o zainteresovanosti treba da sadrži osnovne podatke o investitoru, iskazan interes za učesće u postupku, predlog modela privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja, broj zaposlenih...

Pisma se dostavljaju poštom, neposrednom predajom na pisarnicu Ministarstva, Beograd, Kneza Miloša 20, ili putem elektronske pošte na adresu [email protected].

Inače, Skupština Beograda odlučila je u septembru 2016. da se državi prenesu akcije PKB-a koje su u vlasništvu grada, a Agencija za privatizaciju objavila je decembra 2015. javni poziv za prodaju imovine PKB, ali na otvaranju ponuda u martu 2016. nije bilo zainteresovanih. Nakon toga prodaja je obustavljena i naložena je nova procena vrednosti kapitala.

Prema ranijim podacima Korporacija PKB vlasnik je 1.400 hektara građevinskog i 5.200 hektara poljoprivrednog zemljišta. U PKB-u i zavisnim preduzećima ima oko 2.000 zaposlenih.

PKB je 2015. prodao kompanijama "MPC" i "Lidl" ukupno pet hektara poljoprivrednog zemljišta u građevinskoj zoni, kod naselja Greda i Borča, za 700.000 evra po hektaru.

Za PKB su zainteresovane kineske kompanije i kompanija Al Dahra iz UAE, sa čijim je predstavnicima premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao juče u Davosu o modelu privatizacije te korporacije.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Pljačka narodne imovine i tako, do bankrota! Srbijo, NATO-fašistička kolonijo!

Paor

Da prodate 5200 hektara obradive zemlje strancima SLEPCI JEDNI izdajte to nama svome narodu da radimo i privredjujemo kako vas nije sramota još malo i LETITE s vlasti ima seljaci da glasaju za bilo kog ali za vas vise NE ja sam glasao al me prevariste doveli pravnika da nam vodi poljoprivredu i bulazni gluposti zamajava ljude šljivama ovamo daje toliku zemljurinu strancima e Srbine PROBUDI SE

Pera

Da.... Prodaj ono najbolje strancima za sitne novce , a ovamo zamajavaj narod sa vozovima i slicnim glupostima. Postacemo manjina u nasoj zemlji...

special image