• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAPRENA ZIMA: Sprema se poskupljenje gasa

Izvor MONDO/Beta

Srbijagas je obavestio distributere gasa u Srbiji da će taj energent poskupeti za 14,02 odsto, pišu današnje "Večernje novosti".

Po novom cenoviku, koji treba da odobri Agencija za energetiku, gas za domaćinstva koštaće 46,48 dinara po kubiku, sa PDV-om.

U Agenciji je za Novosti rečeno da još nisu dobili zajtev za poskupljenje gasa.

Gas je u Srbiji u martu prošle godine pojeftinio za 11,8 procenata zbog nižih cena na svetskom tržištu, a poskupljenje je usledilo u oktobru, a zatim i u decembru, kada je kubik koštao 30,13 - 33,15 dinara.

Time se, doduše nešto prerano, ostvaruju najave direktora Srbijagasa, Dušana Bajatovića, koji je sredinom prošle godine rekao da tadašnji uspon cena "crnog zlata" na svetskim tržištima, koji može da se odrazi i na cene gasa, imao na našem tržištu odloženi efekat od devet meseci.

"Što se tiče cene gasa u dolarima, ona će sigurno padati zaključno sa poslednjim kvartalom ove godine i prvim kvartalom 2017, što je sigurno dobra vest. Očekujem da mi nećemo imati takva inflatorna dešavanja na našem tržištu, dolar će sigurno menjati svoju vrednost u odnosu prema evru, možda će to nešto korigovati cenu gasa, ali ne toliko da ne bismo imali konstantno pojeftinjenje praktično sve do polovine 2017. - što je dobra vest za potrošače", rekao je Bajatović.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AirFrance

Alo,rodjaci?!!!Pocrkacemo od poskupljenja....

Misa

Ma nece gas da poskupi do prodju ozbori

NR

Bajatovic vodi preduzece koje i dalje posluje u gubitku. Ali se on bogati. Seljanin radi sebi posao a mi gledamo. Ako ne platis gas na vreme, kamata je ogromna!

special image