• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gas ipak neće poskupeti, za sada

Izvor MONDO/Agencije

Gas za domaćinstva i male potrošače u Srbiji za sada neće poskupeti, a nove cene ne treba da očekuju ni veliki potrošači koji ovaj energent kupuju od "Srbijagasa", rekao je za "Politiku" generalni direktor te kompanije Dušan Bajatović.

  "Eventualna promena cene odnosila bi se na potrošače iz javnog snabdevanja, odnosno na domaćinstva i na male potrošače kojih nema mnogo u Srbiji - oko 250.000", rekao je on.

Prema njegovim rečima, "Srbijagas" je posao snabdevanja javnih snabdevača dobio na tenderu koje je sprovelo nadležno ministarstvo.

"Po metodlogiji i formuli za izračunavanje cene kubika, gas bi trebalo da poskupi za 14,02 odsto , ali se to za sada neće dogoditi", rekao je Bajatović, dodavši da će kupci blagovremeno biti obavešteni ukoliko cena bude morala da se menja i to mesec dana ranije.

PAPRENA ZIMA: Sprema se poskupljenje gasa

"Istovremeno, prema ugovoru koji 'Srbijagas' ima s velikim potrošačima do promene cene plavog goriva doći će samo ukoliko nafta pređe cenu do 55 odsto za barel , što takođe za sada nije slučaj", rekao je Bajatović.

Razmatranje mogućeg povećanja cene gasa može se očekivati tek u junu, odnosno tek pošto bude završena grejna sezona, navodi "Politika".

Beogradski mediji juče se objavili da je "Srbijagas" obavestio distributere gasa u Srbiji da će taj energent poskupeti za 14,02 odsto.

Gas je u Srbiji u martu prošle godine pojeftinio za 11,8 procenata zbog nižih cena na svetskom tržištu, a poskupljenje je usledilo u oktobru, a zatim i u decembru, kada je kubik koštao 30,13 - 33,15 dinara.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

petar

Cime pravdaju poskupljenje? Mnogo su krali, pa treba nadoknaditi minus?

Borkes

Nije ni struja poskupela al nadjete vi nacin da nas pljackate bole vas uvo za narod

Daki

A TNG.za automobile od jula do sada poskupeo 17din.kakva pljacka.

special image