• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić Grcima: Daćemo bolje uslove nego drugi

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je danas grčke privrednike da ulažu u Srbiju, poručivši da će Srbija omogućiti uvek za najmanje pet odsto bolje uslove nego druge zemlje u regionu.

On je na otvaranju Srpsko-grckog poslovnog foruma, na kojem ucestvuje i grcki premijer Aleksis Cipras, rekao da su dobrodošli u Srbiji, a da Srbi, kao što brojke pokazuju, dobro znaju gde su rado videni i gde zaista jesu dobrodošli.

"Povecan je broj grckih turista u Srbiju, ali je neuporediv sa srpskim turistima u Grckoj. Broj srpskih turista ce se povecavati, kao i suma novca koju ce trošiti. Vec sada srpski turisti u Grckoj potroše 340 miliona evra. Poredenja radi na jednog coveka iz Srbije koji ode u Hrvatsku 15-16 ide u Grcku", naveo je Vucic.

"Duhovna veza, uvek na istoj strani" (FOTO)

On je kazao da su dva naroda prijatelji, da nas istorijsko i kulturno naslede povezuju te da se to može osetiti na svakom koraku.

"Zato je Srbima svejedno da li su vlasnici firmi Grci ili Srbi. Ne pravimo veliku razliku i to govori o prijateljstvu naroda", naglasio je Vucic.

Cipras i Nikolic: Kosovo je Srbija

On je naveo da je Srbija u poslednje dve godine dosta uradila, što je važno za grcke privrednike.

S tim u vezi je preneo da je Srbija u potpunosti stabilizovala javne finansije, i da po prvi put od Drugog svetskog rata, a bez ijedne velike privatizacije, imamo suficit u budžetu, a da je opšti deficit države 1,2 odsto, dok je privredni rast prošle godine 2,8 odsto.

Naredne godine, uveren je premijer, prognoza medunarodnih organizacija govori da ce rast biti tri odsto, a da mi ocekujemo da bude 3,5 procenata.

Godišnja inflacija, kako je preneo, iznosi 1,1 odsto, a javni dug na današnji dan, po prvi put je ispod 70 odsto.

CIPRAS: GRCKI PRIVREDNICI SPREMNI!

Grcki premijer Aleksis Cipras istakao je danas da su grcki privrednici spremni i otvoreni za investicije i za povecanje trgovinske razmene dve zemlje.

On je na srpsko-grckom biznis forumu porucio da su Grcka i njena poslovna zajednica bile, da su sada, kao i da ce biti prisutne i aktivne u Srbiji.

Grcki premijer je ocenio da su mogucnosti za saradnju dve zemlje velike, posebno u energetici, oblasti transporta, kreditnom i finansijskom sektoru, proizvodnji prehrambenih proizvoda...

Obracajuci se na Biznis forumu, Cipras je istakao da mu je veoma drago ne samo što zna da Grcka ima prijatelje u Srbiji, vec i što je svestan da i mi znamo da osecaj koji Srbi imaju za Grke i Grci za Srbe može da se pretvori u energetsku snagu koja može da doprinese novoj perspektivi za ceo Balkan.

"Verujem da izuzetni odnosi dve zemlje, na politickom, ekonomskom i verskom nivou mogu predstavljati osnov na kome ce se stvoriti nova arhitektura ekonosmke saradnje na Balkanu", rekao je Cipras.

On je podvukao da je rec o o viziji jedne arhitekture koja se zasniva na miroljubivom suživotu naroda i saradnji zemalja.

Komentari 103

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stara pesma robovlasnistvo

Samo nas nudi jeftinije kao staru ragu.Malo jede,pije a radi.Sramota.Predstavio nas je kao najgore radnike.Dosta covece.

Jova

Cekaj bre, a nama Srbima da das neke uslove da otvorimo nesto!!!??? Nas ko j...!

Lozac

Botovi moji dragi od srca vam zelim da i vi i vasa deca i unuci i praunici radite u ovim fantasticnim investicionim projektima koje nam omogucava nas vrli kancelar

special image