• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo za PKB poslali i Kostić i Al Dahra

Izvor Beta

Za delimičnu privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) zainteresovano je osam investitora iz Srbije i sveta, objavila je večeras Radio-televizija Srbije.

Pisma o zainteresovanosti za PKB poslali su kompanije: Matijević i MK Komerc iz Srbije, Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dve kompanije iz Velike Britanije, jedna iz Kine i jedna iz Singapura i jedan privrednik iz Kovina.

Bez ponuda 2015. godine

Na tender za prodaju PKB-a, raspisan krajem 2015. godine, nije stigla nijedna ponuda, a početna cena za 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine bila je oko 154 miliona evra. Skupština Beograda je septembra prošle godine prenela 99 odsto akcija PKB-a na državu.

Tako su se vlasnici kompanije Matijević i MK Komerc, Petar Matijević i Miodrag Kostić, ipak "prijavili" na konkurs, iako je prošle nedelje rečeno da neće, a na listi je i emiratska Al Dahra, za koju je takođe prethodnih dana postojala informacija da je odustala od kupovine.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević je za RTS rekao da će model privatizacije i poziv za dostavljanje obavezujućih ponuda uslediti za narednih mesec do mesec i po dana.

On je naveo da će od imovine i zemljišta koje u vlasništvu PKB-a od prodaje biti izuzeto zemljište u blizini Pupunovog mosta.

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je 19. januara ove godine javni poziv za prikupljanje pisama investitora zainteresovanih za učešće u postupku privatizaciju PKB-a i četiri zavisna preduzeća - Poljoprivredna avijacija PKB, EKO - LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Rok za dostavljanje pisama je bio 17. februar, a zainteresovani investitori treba da predlože cenu, model privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja i broj zaposlenih.

PKB ima 1.622 radnika, a vrednost kapitala tog preduzeća je oko 51,2 milijarde dinara.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ana

Ako se prodaju sva državna preduzeća gde će se onda zapošljavati stranački kadrovi?

Mladic kome se (ne )objavljuju komentari

Strasno! Prodavati firmu koja ima takav potencijal i monopol prevazilazi sve granice gluposti i ludila. Zuti su je pokusali sje*ati skroz ali nazadni ce je zakopati kao i sve ostalo sto je ostalo iza zutaca. Ima li iko posten i hrabar od ljudi koji su strucni da izadje sa stvarnom procenom stanja i sl. Pa samo u kanale za navodnjavanje za 40god. je ulozeno miliona i miliona...Ima li mozga ista ovaj napaceni narod ili jos gleda farmu....

special image