• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer najavio novo povećanje plata i penzija!

Izvor MONDO/Agencije

U Srbiji će ove godine biti značajnije povećavane plate u javnom sektoru, a po prvi put bi mogle da budu povećane i plate zaposlenih u javnoj upravi, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

  Premijer je, odgovarajuci na pitanje novinara kada ce biti vracene plate u javnom sektoru na raniji nivo odnosno pre smanjivanja, rekao da su plate u mnogim sektorima vec vracene, kao i da su u nekima i vece nego što su bile.

Kako je naveo, uciteljima i nastavnicima su za oko 0,5 odsto vece, pošto su uvecane za 10,5 odsto, ali im je prethodno bilo smanjeno 10 odsto.

On je dodao da su, takode, povecane i zdravstvenim radnicima, vojsci i policiji.

"Ove godine cemo, mislim, prvi put i javnoj upravi da povecamo plate. Ove godine cemo znacajnije da povecamo plate svima i zdravstevnim radnici, uciteljima i nastavnicima i profesorima i radnicima u javnoj upravi i drugima", naveo je Vucic.

Vucic: Narod vidi rezultate i ko drži rec

Kada imate rast, to nije vracanje jer, istice Vucic, ne može da se daje ono što nemamo.

On je rekao da su dobri rezultati bili u januaru i februaru, pošto je bilo predvideno da krajem februaura u budžetu imamo deficit od 17 ili 18 milijardi dinara, a uopšte trenutno nema deficita.
Vucic je dodao da ce biti ostvaren i znacajan suficit ukoliko bude jednokratnih prihoda.

Premijer istice da cemo ove godine svakako imati privredni rast veci od tri odsto, kao i da ocekuje da rast bude 3,5 odsto.

On je naglasio da ce gradani to osetiti, ali na zdravim 'ekonomskim nogama', a ne tako što ce se ugroziti buducnost naše dece.

"Onda imate rezerve i za projketne zajmove i povecanje plata i penzija. Ljudi ce to osecati svake godine", naglasio je premijer.

Komentari 424

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksa

Vučić na Pinku pred prošle izbore izjavio, citat: .."a našim dragim penzionerima obećavam da im niko neće dirati njihove pošteno zarađene penzije..." Tada sam imao 78 000 din penziju, podigao kredit od 39 000 din i kupio zemlju, posadio kajsije. Smanjio mi je penziju na 65 000 i sada rate ne mogu da se otplaćuju. Do sada su mi tri puta isključivali struju, jednom blokirali penziju zbog infostana. Banke pred utuženje zahtevaju duplo kraći period otplate kredita. Posuđujem pare, a one preko zateznih kamata idu napolje stranim bankama. Sve ovo se dešava u poljoprivrednoj zemlji koja uvozi krompir (ovim hoću da dokažem kriminalnu nameru). Zamislite kad bi Kuvajt imao milione nezaposlenih, neiskorištena naftna polja, a uvozio naftu. Pritom prodavao naftna polja Srbima. Mi imamo milione nezaposlenih, milione neobrađenih hektara zemlje, a uvozimo krompir i pasulj. Shvatam da je većina inteligentnih napustila zemlju, a deo kriminalizovan ulaskom u politiku i/ili mafiju, ali nije potrebna inteligencija da se ovo shvati.

Mix

MMF dozvolio, VUČIĆ dozvolio povećanje ALI JA NEĆU!

Voja

Kakav crni rast? Sve ste nagrbacili na ledja narodu, od njega zivite. Nista ti nisi napravio djavole. Jedva cekam da te vidim van stolice!

special image