• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: "Izuzetni rezultati Vlade Srbije"

Izvor Tanjug

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejms Ruf pohvalio je "izuzetne rezultate u svim segmentima dogovorenih reformi". Premijer Aleksandar Vučić kaže da MMF ima zamerke na stanje u nekoliko državnih preduzeća i banaka.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, šef Misije MMF-a je te pohvale izrekao u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je zahvalio Fondu na podršci i posvećenosti sprovođenju reformi u Srbiji.

Ruf je najavio da će MMF pružiti ekspertsku podršku Savetu Vlade Srbije za rast bruto društvenog proizvoda.

Zajednički je konstatovano da bi cilj Srbije trebalo da bude godišnji rast bruto društvenog proizvoda između četiri i pet procenata na godišnjem nivou, te su posebne teme sastanka, koje je pokrenuo premijer Vučić, bile mere za rast BDP u Srbiji u narednom periodu.

Pored navedenog, teme su bile i reforma poreske politike i unapređenje zakonodavstva u smislu smanjenja opterećenja na zarade, reforma obrazovanja, reforma stečajnog zakonodavstva, kao i tekuće stanje u postupku restrukturiranja državnih preduzeća RTB Bor, Petrohemija, Azotara, MSK, gde je konstatovan napredak u poslovanju pomenutih kompanija.

MMF NEMA PRIMEDBE NA JAVNE FINANSIJE SRBIJE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Međunarodni monetarni fond nema primedbe na javne finansije Srbije, ali ima zamerke na stanje u nekoliko državnih preduzeća i banaka.

Vučić je za RTS kazao da su teme razgovora sa MMF-om i Svetskom bankom najvažnija pitanja za budućnost Srbije.

Naveo je da je budžet Srbije pod apsolutnom kontrolom i da će u februaru biti u suficitu.

Po rečima premijera, MMF ima primedbe kada su u pitanju MSK, RTB Bor i neke od banaka za koje mora da se reši pitanje savetnika, ali da nema primedbi kada je reč o funkcionisanju bankarskog sistema.

"Nema velikih problema ali ima mnogo stvari koje moramo da unapređujemo. Prihvatio sam neke njihove sugestije koje nisu bile lake", naveo je Vučić komentarišući današnji razgovor ša šefom delegacije MMF-a za Srbiju Džejmsom Rufom.

Premijer najavio novo povećanje plata i penzija!

Na pitanje da li je bilo reči o povećanju plata i penzija, Vučić je kazao da o tome nije razgovarano i dodao da građani da ne brinu jer čim bude veći rast moći će i značajnije da se povećaju primanja.

Ono što je istakao kao jedan od suštinskih zadataka u narednom periodu podizanje privatnog sektora u kojem radi 1,4 miliona ljudi.

Privatni sektor koji je, kako je rekao premijer, još relativno mali, izdržava 1,75 miliona penzionera i 850.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Blejač

Blago nama sa vama...

GAGI

kad nas okupator pohvali...jao.Oprostite preci.Mi smo samo servilna gomila,koja bi prodala zemlju i narod za iphone6S,pa cak i za onaj bez S.

crni dres

Odličan rezultat Vlade Srbije ! 30 000 nas je manje nego prošle godine. Odlično nemam reči.

special image