• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžetu je sasvim dobro – u plusu 11,5 milijardi

Izvor Beta

U prva dva meseca ove godine u budžetu Srbije ostvaren je suficit od 11,5 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno je Srbija dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije.

Da mere fiskalne konsolidacije idu u pravom smeru govori i podatak da je na kraju februara planiran manjak u budžetu od 25,8 milijardi dinara, a rezultat u prva dva meseca ove godine je za 37,3 milijardi dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat u velikoj meri je uticala i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od plana.

Ministarstvo finansija, kao deo Vlade Srbije, odlučno je da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva i time doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

n

mene sramota koliko nam dobro ide

Ivan

Trudnicama i porodiljama naknade kasne 4 meseca,gorivo 150 din,smanjili penzije i plate u prosveti,zdravstvu...nikad bolje!

Edin Sa

Gdje cete sa tim silnim dinarima ???

special image