• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na putu da ne dotira državne gubitaše

Izvor Fonet

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je Srbija postigla značajan privredni rast i da je važno da se u narednom periodu obezbedi da se iz budžeta ne plaćaju obaveze javnih preduzeća.


 Sličnu tezu iznela je i direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Elen Goldstin, koja je rekla da se odlažu reforme strateških preduzeća.

MMF: Transformacija Sbije

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejms Ruf poručio je da je u protekle dve godine učinjena "neverovatna transformacija u Srbiji" i da je sada cilj da fiskalna poboljšanja budu održana. Prema njegovim rečima, makroekonomska stabilnost ne bi trebalo da bude ugrožena u narednom periodu.

Vujović je na Kopaonik biznis forumu rekao da se u naredne dve godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda od 3,5 odsto, a potom četiri odsto.

Prema njegovim rečima, udeo troškova za plate i dotacije PIO fondu u budžetu je i dalje velik.

Vujović je rekao da su rashodi za plate 22,7 odsto, dok je za penzije potrebno 26,8 odsto, odnosno da ove godine iz budžeta će za penzije morati da se obezbedi 220 milijardi dinara.

Goldstin je ocenila da je potrebno državni aparat učiniti efikasnim kako ne bi bio smetnja ekonomskom rastu od šest odsto, koliki je rast neophodan Srbiji da bi se priključila Evropskoj uniji.

Morate da se hvatate u koštac sa preduzećima koja ne posluju dobro. Odlažu se reforme strateških preduzeća koja prave velike gubitke jer im komercijalna preduzeća ne plaćaju usluge i robu, rekla je Goldstin.

Ona se moraju reformisati i poslovati tako što će naplaćivati usluge po komercijalnim cenama, dodala je Goldstin, prenosi N1.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Dokle bre vise da nas lazete), zatvarate Srpske fabrike a finansirate strane kompanije dokle vise laz6vi i p prevaranti.

special image