• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Došli smo da upalimo svetlo u Lebanu

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas hale u okviru nekadašnje fabrike ''15. maj Eksporteks'' u Lebanu, nakon čijih rekonstrukcija će turska kompanija ''Ormo grupa'' otvoriti fabriku tekstilne industrije.

Vučić je u obraćanju novinarima poručio da je to veliki događaj za taj grad u kome je "neko ugasio svetlo", navodeći da je vlada za taj projekat izdvojila najpre 15 miliona, a potom i 132 miliona.

"A smejali nam se za Džinsi"

"Vlada svoje ispunjava. Kada smo dali ovolike pare, ako nešto zatreba daćemo i još, nego da vi lepo sada ovo svoje ispunite i da gledate malo da pređete to što smo se dogovorili oko broja novozaposlenih, da bude 320, 330", poručio je premijer investitoru. Dodao je da su mu se "mnogi Srbi smejali" kada je prvi put fabriku Džinsi doveo u Krupanj, ističući da sada investitor Ormo grupa sada u Lebanu mora da požuri i da tu "nema neke filozofije". "Srećan sam, ne mogu da vam objasnim. Danas smo završili još jednu stvar, čestitam i meštanima Žitorađe, danas smo sa Sojimejoz, turska kompanija, s njima smo danas završili sve i za dva- tri meseca počinje da radi fabrika u Žitorađi", kaže Vučić.

"Naše je da upalimo svetlo, da se ponovo radi, da se živi od rada u Lebanu. Ovo je važan i veliki događaj za Lebane, ali i za ceo Jablanički okrug i da i kada dolazi nešto u taj okrug, da ne ide uvek sve u Leskovac, već i u okolna mesta i zato sam veoma zadovoljan", rekao je Vučić.

U toj fabrici, u kojoj danas ne radi niko, nekada je bilo 1.600 radnika, a uništena je 2002 ili 2003. godine "kada su stručnjaci rešili da nam celu zemlju unište".

On je podvukao da će turska kompanija "Ormo grupa" tu zaposliti 300 radnika, sa garancijom na najmanje na pet godina i dodao da je uveren da će to biti podsticaj i za sve druge investitore da dođu u Lebane, koje je, navodi, imalo najveće demografsko pražnjenje od 1991. godine, i sa oko 29.000 došlo na nešto manje od 19.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, i opština će od poreza i doprinosa imati prihode za sebe, te će moći da uloži u infrastrukturu, u puteve, vodovod, kanalizaciju.

Investitor, vlasnik turske kompanije Ormo Besim Minkara, rekao je da je njegova kompanija veoma ozbiljna i da su u svetu prvi po proizvodnji vunice, odnosno da proizvode 45 tona dnevno.

Rekao je i da u Lebanu, kada bude gotova fabrika, planiraju za početak da proizvode pet, pa posle i deset tona, a da će, ako budu uspešni, proširiti fabriku i napraviti nove objekte.

Vučića je ispred kruga fabrike dočekalo više od 100 meštana Lebana, od kojih su neki bivši radnici fabrike, zadovoljni što će joj uskoro biti "udahnut novi život".

Sa Vučićem su u Lebane došli i ministri Goran Knežević i Rasim Ljajić.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BAĆKO

Tamo su milosevicevci pre vise decenija pogasili sva svetla a zatim ih skljocali pred svake izbore!Tako je i danas.Izbori se blize,ugaseno se pali i odmah sprema za ponovno gasenje.Hleba i igara u prevodu Igraju se sa gladnim narodom.A narod ko narod...

Djole

Nemoj da zaboraviš da ugasis svetlo i pustis vodu iz wc kotlich kad zavrsis sa izlaganje

Zmaj

Svetla se pale samo pred izbore, a posle se odmah ugase na 5 godina minimum!

special image