Ekonomija

STOP HAOSU: Lanac prodavnica u Srbiji ZABRANIO paničnu kupovinu! (FOTO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor mondo.rs

Na kasama u Beogradu i Novom Sadu obaveštenje - "tokom jedne kupovine možete uzeti MAKSIMALNO dva spreja, šest pakovanja vode ili ulja"...

Reporteri portala MONDO u maloprodajnim objektima u Novom Sadu i Beogradu zatekli su obaveštenje o ograničenim količinama određenih proizvoda koje kupci mogu pazariti u okviru pojedinačne kupovine.

Na kasi su istaknuta odštampana obaveštenja da kupci mogu da kupe ograničene maksimalne količine određenih artikala, koje su ljudi proteklih dana kupovali u "ogromnim" količinama, praveći zalihe za slučaj samoizolacije usled korona virusa. Uglavnom su to osnovne životne namirnice, mada je navala i na apoteke.

"VAŽNO! Dragi kupci, možete kupiti maksimalno dva komada alkoholnog i dezinfekcionog spreja", glase dva obaveštenja - ovaj proizvod možete kupiti u najmanjoj ograničenoj količini.

Dozvoljeno je uzeti najviše šest pakovanja palente od 500 grama, isto ograničenje važi za dva brenda negazirane mineralne vode (1,5l), litarsko pakovanje ulja, kilogram pšeničnog brašna tipa T400 i suve testenine od 400 grama.

Kupcima je dozvoljena kupovima maksimalno 12 komada litarskih pakovanja mleka procenta masnoće od 2,8%.

Reporterima portala MONDO rečeno je da su ova obaveštenja istaknuta od subote ujutru.

Da li se slažete sa ovom merom? Recite nam u komentarima!