Komunizam na mala vrata

Vučić: Nije država ćup pa da uzmete šta vam treba, NEMA nove KORONA POMOĆI

Autor Ksenija Jelesijević

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ne razmatra novi paket mera pomoći privredi zbog korona virusa, jer bi na taj način ugrozila stabilnost i stopu javnog duga.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Nema, ne može da obezbedi država još para (za pomoć privredi). Ako bude obezbeđivala još više, država će da ugrozi stabilnost i stopu javnog duga, a ja sam obećao narodu da nećemo preći stopu javnog duga 60 odsto u odnosu na BDP, što je Mastriht nivo", rekao je Vučić.

Vučić je u Batajnici, upitan da li se razmatra novi paket mera privredi i kako komentariše navode sindikata da je privreda ponovo pogođena i da očekuju masovna otpuštanja, rekao da su masovna otpuštanja pojedini mediji najavljivali pre nekoliko meseci, ali da se to nije desilo i da sada u Srbiji ima 6.000 više zaposlenih nego pred početak krize.

"Što se tiče sindikata, ja volim Ljubu Orbovića (predsednika SSSS), on razume državu uvek i razumem potrebu sindikata da uvek štite radnike, i ja sam na strani radnika. Ali država nije ćup iz kojeg možete da uzmete šta hoćete", rekao je Vučić.

Konstatovao je da je sinoć, gledajući nekoliko dnevnika i vesti po celom regionu, stekao utisak da se komunizam vratio na mala vrata.

"Sve su vesti negativne, da uzmete konopče da se obesite, a drugo je-državo daj plati! Odakle, hoćete da štampamo pare?", upitao je Vučić i podsetio da su građani dobili 100 evra pomoći, da država pomaže i studente i ulaže ogroman novac u drušvo i privredu ali da ne može tako doveka.

Kaže da je Srbija, i po oceni MMF, najbolje izašla iz finansijske krize, a da sad neki ponovo traže pare.

"Mislite da imamo ćup pa dođete pa uzmete? Nađite takve predsednike, imate takve stručnjake koji su opljačkali zemlju i uvek kažu da država da još para", rekao je Vučić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.