FOTO, VIDEO

OTVOREN NAJVEĆI ŠOPING CENTAR NA BALKANU: Vučić i premijerka obišli Galeriju Beograd

Autor Aleksandar Nastevski

Galerija Beograd na Sava promenadi, najveći šoping mol u regionu, danas je svečano otvorena i za posetioce koje očekuju brojni sadržaji.

Izvor: Mondo/Steafn Stojanović

Otvaranju šoping centra prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Oni su obišli radnje i razgovarali sa zakupcima lokala u tom centru.

"Sada počinje da se puni šping mol. Očekujemo u martu i aprilu da će se najviše popuniti, kada budemo imali vakcinu", rekao je Vučić i dodao:

"Videćete kada se reši pitanje Kovida koliko će ljudi dolaziti u toranj i šoping mol".

On je naveo i da je video da već ima puno poznatih brendova u Galeriji Beograd.

Reč je o tržnom centru na samoj obali Save, površine 300.000 kvadratnih metara, koji će posetiocima ponuditi najbolje svetske i domaće brendove.

Inače, sinoć je uoči zvaničnog otvaranja priređen koktel za poslovne partnere i zakupce koji nisu krili zadovoljstvo što će poslovati u najnovijem beogradskom tržnom centru. 

Među zvanicama bilo je i onih koji su iskoristili priliku da, pre zvaničnog otvaranja danas u osam sati, "zavire" u prodavnice omiljenih brendova, u kojima je roba već izložena i spremno čeka prve kupce.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta to će biti najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

U okviru objekta nalazi se oko 300 lokala i 50 restorana, dva zabavna kompleksa, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta i najnaprednijom IMAX tehnologijom.

Posetioci će moći da šopinguju u prodavnicma najboljih domaćih i svetskih brendova.

Jedan od onih koji će ubuduće poslovati u okviru Galerije Beograd je i Darko Pavlović, čiji butik "Fratelli e Amici" nudi najpoznatije italijanske brendove.

Pavlović, kao i njegove kolege u budućem najvećem molu u regionu, veruje da je reč o pravom poslovnom potezu, uprkos negativnim posledicama koje korona epidemija ima na sve sektore.

Prisustvo u Galeriji Beograd je, kako kaže, projekat na duže staze, koji obećava uspeh i prosperitet.

"Epidemija korona virusa će u svakom slučaju uticati na poslovanje, ali se nadamo da to neće dugo potrajati", rekao je Pavlović.

Inače, Galerija Beograd, inspirisana duhom i ulicama Beograda, predstavlja i svojevrsni arhitektonski poduhvat, koji ovom delu grada daje potpuno novi sjaj.

U eksterijeru preovlađuju staklo i kamen, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz njenu unutrašnjost posetiocima daje utisak da nisu u zatvorenom prostoru.

Otvaranje Galerije Beograd pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i raznim aktivnostima.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.