Pomoć za muzičare!

NEZAPOSLENIMA 120 EVRA, PENZIONERIMA 110: Vučić otkrio detalje finansijske pomoći građanima!

Autor Tamara Sekulović

Predsednik Aleksandar Vučić objasnio je koju sve pomoć od države građani mogu da očekuju, kao i novom rešenju za muzičare!

Izvor: RTS/screenshot

Aleksandar Vučić pomenuo i muzičare koji nisu prijavljeni i dodao da će im država pomoći, a da li će to biti dva minimalca ili više, tek će da se vidi.

"Biće pomoć i za nezaposlene u Srbiji", najavio je Vučić u intervjuu za "RTS" i rekao da Srbija ne sme da se zatvara kako bi mogla da pomogne svim građanima.

"Moramo da gledamo kako da otvorimo kafiće i restorane", rekao je Vučić, a najavio je još jedan minimalac kao pomoć ugostiteljima.

"Penzioneri će dobiti u maju i novembru po 30 evra kao svi punoletni građani Srbije. U septembru će svi penzioneri dobiti još po 50 evra dodatno. Mi već od aprila krećemo u isplatu 3 minimalaca za 1.550.000 radnika u privatnom sektoru. Ići ćemo sa dodatnom podrškom za hotelijere, 350 evra za sobe, 150 evra po krevetu. Imam vest i za muzičare, iako oni ne plaćaju porez, ali smo našli način da i oni dobiju podršku.Možda dva minimalca. Verujem da će Vlada to podržati. Odluka za muzičare će biti doneta sutra. U junu mesecu će nezaposleni dobiti još 60 evra, znači 120 evra za njih", istakao je on.

"Ne dolazi u obzir da podižemo poreze, novac će doći iz rasta", rekao je predsednik.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi