Ekonomija

EVO KADA STIŽE 100 EVRA OD DRŽAVE NA VAŠ RAČUN: Danas je poslednji dan prijave, obavezno PROVERITE jednu stvar!

Autor Uroš Matejić

Prema podacima koje su dosad saopštili iz ministarstva finansija, dosad se prijavilo milion građana iz ove kategorije.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Link za prijavu mladih od 16 do 29 godina za pomoć države u iznosu od 100 evra (11.758,56 dinara u protivvrednosti domaće valute) otvoren je još danas do ponoći. Do sada se za pomoć prijavilo više od milion mladih, objavio je u subotu ministar finansija Siniša Mali na Instagramu.

Pravo na prijave imaju svi oni koji su do 13. januara ove godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a proces prijavljivanja je jednostavan. Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Samo tri klika

Da bi se prijavili, građanima je potrebna važeća lična karta, a sam proces je vrlo jednostavan. Klikom na sajt Uprave za trezor automatski se otvara stranica za prijavu. U prvom polju, gde piše "podnošenje prijave", neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte, a zatim izabrati banku preko koje želite da se uplati novac.

"Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

"Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili", rekao je Mali. Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Kako proveriti satatus prijave?

Ako niste sigurni da li vam je prijava za 100 evra prihvaćena, u samo dva koraka mogu da provere da li su uneli dobre podatke i koji je status prijave. Potrebno je da posetite sajt Uprave na trezor gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte. Odmah ćete dobiti informaciju.

(Mondo)