Ekonomija

GRAD UŽICE PRODAJE GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE! Početna cena oko 6.700 evra, evo do kad mogu da se podnesu prijave

Autor Ivana Vlajković

Grad Užice prodaje nepokretnost iz javne svojine.

Izvor: Youtube/Arhiva snimaka

Grad Užice objavio je oglas da prodaje nepokretnost iz javne svojine. Reč je o neizgrađenom građevinskom zemljištu koje ima površinu od 524 metara kvadratnih.

Početna cena iznosi 786.000 dinara, odnosno oko 6.700 evra. "Rok za podnošenje ponuda za učešće u postupku otuđenja predmetnih nepokretnosti je 21. avgust 2023.godine do 11,00 časova. Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti, za svaku nepokretnost posebno. Svi učesnici oglasa su obavezni da uplate depozit za učešće u postupku, u iznosu od 20 odsto od početne cene nepokretnosti, i to: 157.200,00 dinara", navodi se na sajtru Grada Užica.

Prava učešća na oglasu imaju sva pravna i fizička lica. "Osnovni kriterijum za izbor najpovoljnijeg učesnika na javnom oglasu je visina ponuđene cene. Učesnici javnog oglasa koji nisu izabrani za najpovoljnijeg ponuđača imaju pravo na povraćaj uplaćenog depozita, u roku od 8 dana od dana održane sednice Komisije. Najpovoljnijem ponuđaču depozit se uračunava u ukupan iznos naknade prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji", objavljeno je na sajtu. 

Postupak javnog otvaranja ponuda sprovešće se i u slučaju da pristigne najmanje jedna blagovremena i potpuna prijava.

BONUS VIDEO: 

(MONDO)