Ekonomija

CENA OVOG VOĆA EKSPLODIRALA! Prodavci otkrili razlog, kupci šokirani - "Pre ću džak krompira, ostane mi i kusur"

Autor Aleksandar Blagić

Kilogram malina košta neverovatnih 1.000 dinara.

Izvor: RINA.RS

Jesen uveliko traje, zima je blizu, a cena maline na pijacama košta neverovatnih 1.000 dinara.  Maline, koje su jedno od najtraženijeg voća tokom leta, sada su i krajem oktobra postale vrlo izazovne za kupce.

Interesantno je da nijedan od prodavaca, a bilo ih je nekoliko na pijaci u Beogradu, nije istakao cenu kao za drugo voće i povrće. Ljudi su se zaustavljali kod svake tezge na kojoj su bile gajbice sa ovim voćem, kako bi se uverili u njihovu cenu.

Mnogi su, međutim, u nadi da će se zasladiti malinama, dobili su samo gorak ukus u ustima nakon saznanja da su dostigle papreni iznos od 1.000 dinara. Neki misle da je cena opravdana, dok drugi smatraju da je preterano visoka.

"Obradovao sam se kad sam video maline, ali sad kad sam čuo pošto su - neka! Radije ću da kupim džak krompira i da mi ostane kusur - kaže Marko, kupac koji se među prvima suočio sa cenom malina", kaže kupac Marko.

Milena iz Beograda kaže da "svaka roba ima svog kupca". Prodavci kažu da je cena ovakva zbog nevremena od letos i da oni nešto moraju da zarade.

BONUS VIDEO:

(MONDO/Kurir)