Ekonomija

POHLEPA STANODAVACA NEMA GRANICU! Noćenje u Beogradu košta i više od 80.000 dinara

Autor Ivana Vlajković

Noćenje u stanu u Beogradu zbog koncerta Ramštajna košta i više od 80.000 dinara.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Cene za noćenje u Beogradu idu i preko 80.000 dinara, a samo dan pre Ramštajnovog koncerta (24. i 25. maja) najam apartmana jedva da je bio 5.000 dinara.

Na ovo su već počeli da ukazuju mnogi korisnici društvenih mreža. Recimo, noćenje u apartmanu na Zvezdari je 45.000 dinara, na Voždovcu 60.000, dok je na Starom gradu 70.000 dinara. Na Terazijama je cena noćenja 77.000 dinara, a zanimljivo je to da je pre nekoliko dana isti apartman mogao biti rezervisan za 4.600 dinara.

Dokle seže pohlepa pojedinih stanodavaca najbolje se oslikava u komentaru jednog mladića na društvenoj mreži Redit, koji je podelio sa ostalim korisnicima da ga je vlasnik zamolio da otkaže svoj najam, a da kao izgovor pošalje "Bukingu" da se "stan zapalio". Samo da bi mogao da ga izda po višoj ceni.

"Ovo se nikada nije dešavalo, šta se dešava u Beogradu poslednjih godina zaprepašćuje sve one koji žive ovde i moraju da rentiraju, a kamoli one koji su rođeni u ovom gradu. Jako mi je žao svakog ko dolazi na koncert, a nije iz Beograda i mora da ostane noć", stoji u jednom od komentara.

Kako da "dolijate" pohlepnim stanodavcima?

Ko kaže da apartman morate da iznajmite baš u Beogradu? Cena noćenja u Novom Sadu je do 5.000 dinara, a vozom može da se stigne za pola sata do Novog Beograda. Jedina mana je što je prvi jutarnji polazak u 5.19 časova. Ipak, ako dolazite kolima, onda taj problem nemate.

Takođe, ljubitelji nemačkog benda koji dolaze sami na koncert, već se dogovaraju da pronađu cimere sa kojima bi podelili "pohlepnu" sumu, pa možda i to nije loša opcija.

BONUS VIDEO: 

(Informer/MONDO/I.V.)