AKO ŽELITE DOZVOLJENI MINUS, ODOBRENJE SE ČEKA NEDELJAMA! Nekada banke odobravale za dan, sad okrenule ploču?

Odobrenje za dozvoljeni minus se sada čeka nedeljama, a nekada su to banke odobravale za jedan dan.

TV Prva/screenshot

Dozvoljeni minus su banke nekada odobravale za jedan dan, a sada to traje i nedelja. Šta je razlog? Može li to čekanje da se izbegne? I da li je pametna odluka da se podigne kredit kako biste otišli na letovanje?

Na sva ova pitanja odgovorio je finansijski savetnik Vladimir Vasić.

"To sve zavisi od banke do banke. Što se tiče samog procesa, to izgleda tako što vi podnesete zahtev, date saglasnost da vas proveri Kreditni biro da li ste redovno izmirivali sve obaveze. I to obično traje jedan do dva dana. Sada to traje duže verovatno zato što banka koristi priliku da još nešto dodatno proveri. Proverava se ne samo vaša kreditna sposobnost, već i firma za koju radite", objašnjava Vasić i dodaje da digitalni servis banke treba da pomogne korisnicima da sve to bude brže, kako bi dobili odgovore.

Savetnik smatra da je dozvoljeni minus zapravo najskuplja usluga za korisnike i zato je treba koristiti oprezno, kada su vam prihodi i rashodi u raskoraku.

"Na primer, ako primate platu petog u mesecu, a prvog morate da izmirite neku obavezu hitno, onda bi trebalo da posegnete za dozvoljenim minusom. U takvim situacijama vam savetujem da to radite u vrlo ograničenom broju dana".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

BANKA BLOKIRALA PENZIJU GOSPOĐI! Uzelac odgonetnuo: Oni su navikli da veruju ljudima, da ih neko sasluša, a ne sve preko robota!  Kurir televizija

 (TV Prva/MONDO/J.D.)