Smeštaj u vili za samo 2.500 dinara: Evo u kojoj banji možete da uživate za male pare

Banja Koviljača je jedna od najposećenijih u Srbiji, a smeštaj u njoj možete da pronađete za samo 1.600 dinara po noći.

It's photo time/Shutterstock

Ukoliko se odlučite da letovanje provedete u Srbiji, pored planina i reka, banje su idealna prilika za opuštajuć odmor. One su u Srbiji postale su popularne naročito tokom pandemije Korona virusa, a interesovanje za njih ne jenjava. Kao što smo nedavno pisali, smeštaj u pojedinim banjama možete da pronađete za manje od 2.000 dinara po noćenju.

Smeštena u Zapadnoj Srbiji, nedaleko od Loznice u blizini reke Drine, nalazi se Banja Koviljača. Spada među najpopularnije i najposećenije banje u zemlji, a malo ko zna da nosi naziv i Kraljevska banja. Ovo ime je stekla zbog značaja koji je imala kroz istoriju i pažnje koju su joj poklanjali srpski vladari.

Cene smeštaja

Kako smo pronašli na sajtu za rezervacije smeštaja, noćenje u Banji Koviljači košta samo 1.600 dinara po osobi. Posetiocima je na raspolaganju soba, sa dva ležaja i kupatilom. Pored ove ponude moguće je pronađi i apartmane za oko 2.000 dinara, pa na gore.

Youtube/Video Shh!/Screenshot 

Za one koji su u potrazi za nešto komfornijom i luksuznijom varijantom tu su i hoteli. Cene u njima su nešto više i kreću se od 5.000 do 8.500 dinara. Ukoliko želite da uživate u prirodi, onda je iznajmljivanje kuće ili vile savršena opcija. Ovakav smeštaj u Banji Koviljači pronašli smo za samo 2.500 dinara po noćenju i to za dve osobe. U okviru ove vile nalazi se spavaća soba, dnevna soba, kuhinja, kupatilo, terasa, dvorište, a dostupan je i roštilj. 

Šta sve možete da posetite u okolini

Turizam u ovom mestu i okolini veoma je razvijen, kako zbog lekovitih svojstava koje pružaju mineralne vode, tako i zbog prirodnih lepota koje okružuju Banju Koviljaču. Na prvom mestu tu je predivna reka Drina. Nju krase predivne uređene plaže, tako da ove letnje dane možete da iskoristite za sunčanje na jednoj od najpoznatijih - Žićina plaža. Takođe, možete da iznajmite i brodić za krstarenje Drinom. Za sve ljubitelje avanture tu je i najpopularnija rečna manifestacija, Drinska regata.

Takođe, u okolini se nalazi Zvorničko jezero i planina Gučevo. Za one koje pored odmora vole da uživaju u nekom od adrenalinskih sportova, u Gučevu se svake godine održava spuštanje paraglajdingom.

Popularni događaj je i Džipijada, koje se održava dva puta godišnje. Ljubitelji pecanja, u Banji Koviljači mogu da uživaju u Somovijadi - ribolovnoj sportsko-turističkoj manifestaciji, koja iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i posetilaca zbog čega je poprimila međunarodni karakter.

Lekovite vode

Ipak, ono po čemu Banja Koviljača može najviše da se pohvali jesu termo-mineralne vode, kao i mineralno blato. Izvori vode bogate kalcijumom, sumporom i gvožđem koriste se u lečenju mnogih bolesti - reumatskih oboljenja, osteoporoze, steriliteta, mišićnih oboljenja itd.

Podsetimo, nedavno smo pisali o banji u kojoj smeštaj možete da pronađete za samo 1.100 dinara po noćenju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!  Kurir TV