Posetioci lude za ovom banjom u Srbiji! U njoj smeštaj možete da nađete za 1.700 dinara, a tu je i akva park

Istražili smo kako se kreću cene smeštaja i šta sve posetiocima nudi Sokobanja.

Dejan MONDO/Uroš Arsić/Trajkovic/Shutterstock

Srbija može da se pohvali raznovrsnim prirodnim lepotama, ali ono po čemu se ističe jesu banje. Pored lekovitih svojstava, one posetiocima nude mir, mogućnosti da se spoje sa prirodom, a sve više postaju i turističke atrakcije. U ovu grupu upravo spada Sokobanja.

Banju koju je usvojim stihovima opevao i čuveni Branislav Nušić godišnje poseti više od 100.000 turista. Bogata kulturnim znamenitostima, prirodnim lepotama i obilnom tradicijom posetioce navodi da joj se svake godine iznova vraćaju. S obzirom da je navala turista ogromna, istražili smo koliko će vas koštati noćenje u Sokobanji.

Cene smeštaja

Kako smo mogli da vidimo na poznatoj platformi za rezervaciju smeštaja, cena noćenja u ovoj banji kreće se od 1.700 dinara po osobi, dok dve osobe mogu da pronađu smeštaj već za 2.000 dinara. Ukoliko želite smeštaj sa doručkom cena je nešto viša i kreće se od šest do osam hiljada, s tim što apartman koji smo pronašli ima 3 kreveta, tako da bi vas ova usluga po osobi koštala oko 2.000 dinara.

Šta još možete da posetite

Ono po čemu je Sokobanja poznate, jeste i srednjovekovna tvrđava - Sokograd. Iako je za teško pristupačna, turisti ne propuštaju priliku da se popnu do njenih zidina i uživaju i predivnom pogledu. 

U samom centru banje nalazi se tursko kupatilo Amam. To je jedino tursko kupatilo u Srbiji koje je u funkciji, a poznato je i po tome što je u njemu snimljena čuvena scena iz filma "Zona Zamfirova". U blizini banje nalazi se i poznato izletište Leptarija, gde možete da se opustite uz šetnju kroz šumu i predivne izvore vode. Posebna zanimljivost ovog kraja je Bogorodica u steni. Visoko u useku stene na desnoj obali Moravice, razaznaju se obrisi Bogorodičinog lika sa Isusom u naručju. Ovde se dolazi u hodočašće jer postoje mnoga svedočenja o isceliteljskim moćima Bogorodice, čiji lik je priroda sama isklesala.

Vodopad Ripaljka predstavlja jedan od simbola Sokobanje ali ako dolazite u letnjem periodu teško da ćete videti vodu na ovom vodopadu. Ukoliko želite da ovaj vodopad posetite pešaka od centra banje, trebaće vam oko sat vremena.

Akva park Podina

Još jedna turistička atrakcija zbog koje svi rado dolaze u Sokobanju jeste akva park "Podina". Ovo je idealnu destinaciju za sve one koji traže osveženje i zabavu tokom letnjih dana. Kompleks nudi širok spektar atrakcija, uključujući tobogane različitih visina i brzina, bazene za sve uzraste, kao i relaksacione zone za one koji žele da uživaju u miru i prirodnom okruženju. Bilo da tražite adrenalin ili opuštanje, Podine će ispuniti vaša očekivanja.

Istražili smo kako se kreću cene u ovom akva parku:

  • Celodnevna ulaznica za odrasle - 700 dinara
  • Celodnevna ulaznica za decu do 12 godina  - 500 dinara
  • Nedeljne ulaznice se kreću od 1.500 do 2.800 dinara

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!  Kurir TV