Nova pomoć države: Ova grupa građana dobiće minimalno 17.000 dinara po osobi

Produžen rok za bespovratna sredstava za dualno obrazovanje.

Mondo

Ministarstvo privrede saopštilo je da je zbog velike zainteresovanosti produžilo do 11. oktobra javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške jačanju kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje u 2024.

Kako se podseća, ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 50 miliona dinara i ta sredstva su namenjena za jačanje kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje. Dodaje se da se sredstva mogu koristiti za finansiranje dela naknade za učenje kroz rad koju poslodavci isplaćuju učenicima koji pohađaju završnu školsku godinu u školskoj 2024/2025. na dualnim obrazovnim profilima ili za sufinansiranje instruktora za učenje kroz rad.

Poslodavci mogu da dobiju bespovratna sredstva srazmerno broju učenika završne godine školovanja u školskoj 2024/2025. godini sa kojima poslodavac ima zaključen ugovor o učenju kroz rad, a ona po učeniku ne mogu biti manja od 17.000 dinara. U saopštenju se ističe da ovaj program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Kancelarijom za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Naglašava se i da će Ministarstvo privrede nastaviti i ubuduće kroz svoje programe da podržava napredak daljeg razvoja poslovanja privrednih subjekata i podizanje privrednog ambijenta. Javni poziv i prateća dokumentacija su objavljeni na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija: www.dualnok.gov.rs, kao i na Portalu preduzetništva: www.preduzetnistvo.gov.rs.

Ministarstvo privrede Srbije je 2. avgusta prvi put objavilo ovaj javni poziv i on je prvobitno bio otvoren do 12. septembra.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

kako uštedeti novac  Tiktok/lukasbattle

(Kurir/MONDO/Ivana Vlajković)